Sara Kolak
Profimedia //

Sara Kolak

Nakon niza teških godina, obilježenih ozljedama, promjenama trenera i rezultatskim neuspjesima, Sara je sinoć na Olimpijskim igrama u Parizu ostvarila zavidan uspjeh. Iako u prve dvije serije u finalu Sara nije ostvarila očekivani rezultat, apsolutno je izdominirala u trećoj seriji u kojoj je bacila koplje do  bacila 63,40 metara i tako završila na četvrtom mjestu. Nedugo nakon toga u četvrtom bacanju Čehinja Nikola Ogrodnikova bacila je 28 cm dalje od Sare i tako došla do brončane medalje. Olimpijska pobjednica postala je Japanka Haruka Kitaguchi. 

Trnoviti put do uspjeha 

Sara je počela trenirati atletiku kao djevojčica, a ljubav prema bacanju koplja razvila je tijekom tinejdžerskih godina. Prve uspjehe postigla je u juniorskoj konkurenciji, ali je njen pravi proboj na međunarodnoj sceni došao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Iako nije bila među favoritima za osvajanje medalje, Sara je u finalu bacila koplje do nevjerojatnih 66,18 metara, čime je postavila novi hrvatski rekord i osvojila zlatnu medalju!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sara Kolak (@sarakolak7)

No, sljedećih pet godina nakon toga, za Saru su bile sve, samo ne lagane. Suradnje s različitim trenerima, uključujući proslavljenog norveškog bacača Andreasa Thorkildsena i slovenskog trenera Borisa Rajhera, nisu donijele očekivani napredak. Njeni rezultati počeli su padati, a ozljede su postale stalni pratitelji na tom putu. U toj situaciji, Sara je odlučila povjerenje pokloniti svom dugogodišnjem partneru Mišelu Žeraku, bivšem slovenskog skijašu. Upravo ta odluka pokazala se ključnom u njenom povratku na vrh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sara Kolak (@sarakolak7)

Kvalifikacije u Parizu bile su pravi test njenog napornog rada. S izvanrednim hicem od 64,57 metara, Sara je izborila mjesto u finalu među najboljim bacačicama svijeta. Konkurencija je bila jaka, ali Sara je pokazala kako itekako može izdržati taj pritisak i kako se nakon pada može vratiti još  jača i bolja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sara Kolak (@sarakolak7)

Njena priča o povratku, preuzimanju kontrole nad svojom karijerom i učenju iz vlastitih grešaka inspiracija je svima koji se suočavaju s izazovima u sportu i životu, pravi pobjednici su oni koji ne odustaju, a Sara je dokazala da pripada upravo toj kategoriji. Bravo Sara, idemo dalje!

Lifestyle