Kate Moss
Profimedia //

Kate Moss

Vjenčanje je jedan od najstresnijih dana svake mladenke koja želi da je svaki detalj savršen. U želji za savršenstvom često se zaboravi jedan bitan dio- parfem. Ne pomaže ni činjenica da je izbor parfema beskonačan s različitim notama. Ovisno o tome koje note više preferirate te koji dojam želite ostaviti tako ćete izabrati idealan parfem za vjenčanje. 

Da se jednostavnost mirisnih nota nekada više cijeni ili potvrđuje ono zlatno pravilo manje je više dokazuje izbor parfema za vjenčanje od celebritya. Ako vam je potrebna inspiracija za miris kojeg ćete pamtiti cijeli život i koji će prigodno obilježiti te upotpuniti vaše vjenčanje možte odabrati neke od ovih parfema koje su nosile britanska kraljica Elizabeta II. ili glumačka ikona Audrey Hepburn. 

Princeza Diana

Vječanje destljeća između princeze Diane i princa Charlesa pratili su milioni ljudi ispred malih ekrana, a princeza Diana tada je očarala sve izborom vjenčaice. Kasnije je njezina vizažistica otkrila još jednu tajnu- Diana je prolila malo parfema po svojoj vjenčanici prije same ceremonije. Bila je riječ o parfemu Houbigant Quelques Fleurs koji je prvi put na tržištu bio dostupan davne 1912. godine, a ponovno je izašao u prodaju 1988. U gornjiim notama parfema do izražaja dolaze bergamot, cvijet naranče dok u srednjim notama se osjete lagane cvjetne note ruže, jasmina i đurđice. Miris dodatno upotpunjuju bazne note sandalovine, mošusa, jantara i hrastove mahovine. 

Houbigant Paris Promo

Houbigant Paris Promo

Kraljica Elizabeta

O tome koji je parfem kraljica Elizabeta nosila na dan svog vjenčanja postoje samo nagađanja, a dva se parfema posebno ističu. Prvi je Guerlain L'Heure Bleue iz 1912. godine u kojem se osjete cvjetne note jantara, a drugi parfem je Floris London White Rose. Za one koji vole neobične cvjetne kombinacije anisa, korijandera, bergamota i limuna onda je Guerlain L'Heure Bleue pravi izbor za koji se također odlučila i pokojna britanska kraljica. Drugi miris za koji se nagađa da je koristila na vjenčanju za princa Philipa je Floris London White Rose u kojem do izražaja najviše dolaze zemljani, zeleni mirisi poput karanfila, irisa, jasmina i ruže. 

Guerlain L'Heure Bleue promo

Guerlain L'Heure Bleue promo

Kate Moss

Jedna od najpoznatijih manekenki devedesetih i supermodel Kate Moss na svom prvom vjenčanju za sada bivšeg supruga Jamieja Hincea nosila je unisex parfem Fleurs d'Oranger. Unisex parfemi idealan su izbor ako sa svojom boljom polovicom želite podjeliti miris za vaš najvažniji dan. U ovom parfemu do izražaja dolaze note cvijeta naranče, bijelog jasmina i tuberoze. Mogu se također osjetiti note citrusa i začina što ga čini savršenim unisex parfemom. 

 Serge Lutens promo

Serge Lutens promo

Kate Middleton

Kate Middelton često je modna inspiracija mnogima jer nerijetko kombinira cijenovno pristupačne cijene i "običnim" ljudima no njezin vjenčani parfem nije jedan od njih. White Gardenia Petals od Illiuminuma teško je kupiti na tržištu, a parfem posebnog čine note bergamota, ribizla i ljiljana. Baš kao i cijela Kateina pojava u javnosti ovaj parfem je ženstven, elegantan a dodatno ga upotpunjuju nota gardenije, jasmina i đurđice. 

Iliuminum promo

Iliuminum promo

Ljepota