Burger festival omiš
Fotografije: Marko Mrkonjić //

Burger festival omiš

Stoga, razmišljate li gdje biste mogli provesti sadržajan, slastan i bezbrižan obiteljski vikend, više ne morate dvojiti - provjereno bajkovita adresa za cijelu obitelj je Park Borići u Omišu. Tamo se na samoj plaži smjestilo osam kućica omiškog Burger Festivala koji najmlađim posjetiteljima pruža istovremeno i mogućnost zabave uz more i bogatu ponudu slasnih zalogaja prilagođenih upravo djeci. Tu su naravno, neodoljivi burgeri i krumpirići ali i slastice, ledeni čajevi i sokovi u kojima će s i te kakvim apetitom uživati nakon kupanja i uživanja u morskim radostima. 

Kako bismo vam olakšali izbor, informirali smo se na svim kućicama što iz svoje bogate ponude preporučuju baš za mališane. Chef Ivan Pažanin tako za klince i klinceze preporučuje svoj Original Cheese praćen klasičnim krumpirićima, chef Mate Janković izdvaja svoj osobni favorit, Classic Cheese, uz klasične ili specijal krumpiriće, na Thai Thai kućici u ponudi će se, pored već postojećih egzotičnih delicija, od petka naći i specijalni kombo za najmlađe - Crispy piletina u slatko kiselom umaku s prženim krumpirićima, a djecu oduševljava i njihova selekcija azijskih bubble ledenih čajeva.

Za najmlađe na RougeMarin kućici posebno preporučuju  Frigani burger s bijelom ribom, ali i neodoljive Hrskave bueno rolice sa sladoledom od vanilije i umakom od šumskog voća. Oui Chef On Wheels nezaobilazna je kućica svima koji svojim mališanima žele ponuditi izvrsne cannole - bogatu slasticu od prženih rolica tijesta punjenih paškom skutom, s ušećerenim koricama agruma i pistacijom. Ne propustite priliku da vaša djeca kušaju i jedinstvene burgere spravljene isključivo s biljnim namirnicama, te svratite do Beg’s Plant Based kućice gdje, uvjerili smo se, mališani posebno obožavaju Chicky burger.

Ne zaboravite na krumpiriće, sve kućice ih imaju u ponudi, klasične ili pak s dodatkom raznovrsnih i kreativnih domaćih umaka, a tu su i prženi batati - djeca ih podjednako vole! Osim bogatog izbora gaziranih i negaziranih sokova na Central baru, posebno za najmlađe na Ginglebells kućici spravljaju domaću limunadu koja će savršeno osvježiti i na najzdraviji način hidrirati vaše mališane u ovim vrućim danima, a imate li malo odrasliju djecu, uživat će i u njihovim mocktail kreacijama - zabavnim koktelima bez alkohola. 

Uz bogatu gurmansku ponudu za sve uzraste, podsjetimo da na Burger Festivalu Omiš svake večeri od 19 sati uživo nastupaju i vrhunski DJ-i koji, kako smo mogli vidjeti u proteklih tjedan dana, na ples potiču sve uzraste. Nakon izvrsnih večeri uz DJ Jakira, Elu Radić i Tabua, u petak i subotu će tako posjetiteljima nezaboravne trenutke osigurati nastupi DJ-a Johna Van Thorna, a u nedjelju i ponedjeljak za izvrsnu će atmosferu biti zadužen DJ Dado. 

Ne propustite provjeriti svakodnevne novosti i iznenađenja na Instagramu Burger Festivala.

Lifestyle