VIs
Unsplash //

VIs

Netaknuta priroda, skrivene plaže na kojima imate potpunu privatnost, čisto more i posebna kulutura življenja koja se mora iskusiti iz prve ruke samo su neki od faktora koji privlače turiste na ovaj udaljeni otok. Donosimo vam popis plaža na Visu koje morate obići kako biste ga upoznali kao pravi lokalac!

Stiniva

Plaža koja se najčešće nađe na razglednicama i brojnim fotografijama Visa te je ujedno jedna od simbola otoka je Stiniva. Do skrivene plaže koja očara svojom ljepotom može se doći brodom, a oni skloni avanturama usuditi će se spustiti nizbrdo na plažu. Nakon velike stmine po kojoj se spuštate, kupanje u Stinivi prava je nagrada!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Otok Vis/Island of Vis 🏝️ ⚓ (@otok_vis)

Srebrena

Nedaleko od mjesta Rukavac smjestila se plaža Srebrena, a kako biste do nje došli potreban vam je automobil. Plažu karakteriziraju veliki kameni vapnenački obluci koji za vrijeme mjesečine se presijavaju u srebrenoj boji pa je od tuda poteklo ime poznate plaže. Srebrena je idealna plaža za obitelji s djecom, a još jedna posebnost je da Sunce kasno zađe pa je idealna za kasno popodnevno kupanje. Iznad plaže nalazi se borova šuma pa će tamo uživati i oni koji preferiraju hladovinu u vrućim ljetnim danima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Otok Vis/Island of Vis 🏝️ ⚓ (@otok_vis)

Stončića

Kada idete cestom prema uvali Milni naići ćete na sretanje za Stončicu. Pješćanu plažu obožavati će oni najmanji dok će stariji moći odmarati u beach baru. Na plaži se nalazi i igralište za odbojku na pijesku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Croatia Full Of Life (@croatiafulloflife)

Mala Travna

Na južnoj strani otoka u malom skrivenom zaljevu nalazi se Mala Travna. Plažu karakteriziraju strme stijene, a među lokalcima poznata je po konobi pisca Senka Karuze. Do ove plaže također morate doći autom te još nekoliko minuta hoda. U konobi Senka Karuze moći ćete probati specijalitete s plodovima mora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Otok Vis/Island of Vis 🏝️ ⚓ (@otok_vis)

Tepluš 

Tepluš će oduševiti ljubitelje šljunčanih, ali i stjenovitih plaža. Do plaže se dolazi automobilom po makadamu, a od parkirališta do plaže djeli vas niti pet minuta hoda. Prekrasno čisto more natjerat će vas da cijeli dan provedete na plaži. Kako bi boravak na plaži bio potpun, uz plažu se nalazi i beach bar u kojemu se možete osvježiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Otok Vis/Island of Vis 🏝️ ⚓ (@otok_vis)

Milna

Milna je šarmantno turističko naselje smješteno u slikovitoj uvali na južnoj strani otoka Visa, s pogledom na prostranstva otvorenog mora. Najbliža plaža, pješčana plaža unutar samog zaljeva, također nosi naziv Milna. Plaža Milna vjerojatno je najpogodnija za djecu na cijelom otoku Visu zbog dugog plićaka koji se proteže više od 30 metara od obale, kao i zbog finog, čistog i mekog pijeska. Ova plaža pruža idealne uvjete za obiteljski odmor i bezbrižno uživanje u kristalno čistom moru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Styling You® | Nikki Parkinson (@stylingyou)

Pritiščina

Uvala Pritišćina smještena je na južnoj strani otoka Visa i do nje se može doći zahtjevnim makadamskim putem iz Podhumlja ili ugodnom plovidbom morem. Iako je jedna od najmanjih uvala na Visu, vrlo je popularna među nautičarima. Kada prvi put ugledate ovu prekrasnu šljunčanu plažu s kristalno čistim plavim morem, teško je prenijeti njezinu ljepotu fotografijama, a umor, stres i svakodnevna rutina brzo će postati daleka sjećanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Komiža - Island of Vis (@visitkomiza)

Zaglav

Uvala Zaglav poznata je po svojoj pješčanoj plaži do koje nije moguće doći automobilom. Vozilo je potrebno ostaviti u obližnjem naselju Milna i pješačiti oko 15 minuta poljskom stazom. Iako nema prirodnog hlada, ova plaža očarava svojom prirodnom ljepotom i jedinstvenim šarmom koji se dugo pamti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Otok Vis/Island of Vis 🏝️ ⚓ (@otok_vis)

Kamenice

Čuvena šljunčana plaža nalazi se u neposrednoj blizini Komiže i omiljeno je odredište mlađe populacije zahvaljujući popularnom noćnom klubu koji se tamo nalazi. Ova plaža jedinstvena je zbog svojih vulkanskih stijena, što je čini jedinom plažom vulkanskog podrijetla na Jadranu. Na plaži se nalazi i izvor neslane vode, što ju čini još posebnijom. Plaža je okrenuta prema zapadu, pružajući jedan od najljepših zalazaka sunca na Jadranu. Do plaže se može lako doći automobilom ili pješice, što je čini pristupačnom za sve posjetitelje koji žele uživati u njenoj jedinstvenoj ljepoti i živahnoj atmosferi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LUNATIC Beach Club (@clublunatic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Komiža - Island of Vis (@visitkomiza)

Grandovac

Uvala Grandovac jedno je od najomiljenijih odredišta za ljubitelje netaknute prirode. Ova idilična uvala odlikuje se šljunčanom plažom dugom 60 metara, okruženom prekrasnim prirodnim krajolikom. Kristalno čisto more poziva na kupanje, dok opuštajuća atmosfera i hlad mirisnih borova pružaju savršeno utočište od svakodnevnog stresa. Grandovac je idealno mjesto za one koji traže mir i tišinu u autentičnom mediteranskom ambijentu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Otok Vis/Island of Vis 🏝️ ⚓ (@otok_vis)

Lifestyle