Lena Stojkovic c
Profimedia //

Lena Stojkovic c

Hrvatska je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila novu medalju! Lena Stojković, mlada i talentirana taekwondoašica iz Splita osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 49 kilograma, što je još jedan veliki uspjeh u njezinoj dosadašnjoj karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hrvatski olimpijski odbor (@hrvatski_olimpijski_odbor)

Nakon sjajnog starta na turniru, gdje je svladala Kanađanku Josipu Kafadar i Tunižanku Ikram Dhahri, Lena je u polufinalu izgubila od iskusne Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit, prve nositeljice turnira i jedne od najboljih taekwondoašica na svijetu. Taj poraz nije obeshrabrio našu borkinju, već ju je dodatno motivirao za borbu za brončanu medalju.

U odlučujućem meču za treće mjesto, Lena se suočila s Merve Dincel Kavurat iz Turske, koja je također bila među favoritkinjama za medalju. Unatoč velikom pritisku, Lena je pokazala izuzetnu koncentraciju i borbenost te je u dvije runde uspjela osigurati pobjedu rezultatom 5:3. Presudna je bila njezina strategija u drugoj rundi, gdje je preciznim udarcima u tijelo osigurala ključne bodove, a dodatnu prednost donijela joj je kazna za Turkinju zbog povlačenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hrvatski olimpijski odbor (@hrvatski_olimpijski_odbor)

Uspon zvijezde hrvatskog taekwondoa

Lena Stojković je ime koje u posljednjih nekoliko godina sve više odjekuje u svijetu taekwondoa. Ova talentirana Splićanka rano je pokazala afinitet za borilačke sportove, a taekwondo ju je privukao svojom kombinacijom snage, brzine i taktike. Već u mlađim kategorijama, Lena je počela osvajati medalje na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, pa je njezin talent brzo je prepoznat u hrvatskoj taekwondo zajednici.

Prvi veći međunarodni uspjeh došao je 2019. godine, kada je osvojila zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu. Ta je pobjeda označila početak njezinog uspona na svjetskoj sceni. Ubrzo su uslijedili i drugi uspjesi, uključujući zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2020. godine koje joj je pomoglo da dobije status jedne od najperspektivnijih mladih sportašica u Hrvatskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marjan TaekwondoKlub (@taekwondomarjan)

Prije 3 godine, na seniorskom Europskom prvenstvu, Lena je potvrdila svoj status osvajanjem zlatne medalje u kategoriji do 46 kilograma. Taj je rezultat bio ključan za njezinu kvalifikaciju na Olimpijske igre u Parizu, gdje je sada osvojila svoju prvu olimpijsku medalju, i to brončanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Pogled u budućnost

Ova brončana medalja u Parizu samo je potvrda njezine iznimne kvalitete i predanosti sportu, a uz nastavak napornog rada i podršku njezinog tima, Lena bi mogla postati jedna od najuspješnijih hrvatskih sportašica u povijesti taekwondoa. S nestrpljenjem iščekuje njezine buduće nastupe, uvjereni kako će Lena Stojković i dalje donositi medalje i ponos svojoj zemlji. Bravo Lena!

Lifestyle