Getty Images
//

Getty Images

Erykah Badu prvi je put stekla široko priznanje 1997. godine sa svojim debitantskim albumom Baduizm, žanrovski mješovitim remek-djelom koje je svijetu predstavilo njen eklektični spoj R&B-a, hip-hopa, jazza i funka. Baš kao što je glazba od početka njezine karijere rušila granice, tako su i njezini smjeli modni izbori. Marame na glavi, hrabro kombiniranja uzoraka, boja i vintage komada, samo su neke karakteristike njezinog osebujnog stila koji je ove godine prepoznat i od strane CFDA.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli UNICORN Mutant Cobra jumpin time lines (@erykahbadu)

Modna sila

Tijekom karijere, Badu je koristila osobni stil kako bi izrazila svoj identitet, pa je tako često u svoje odjevne kombinacije integrirala teme duhovnosti, prirode i afričke kulture. CFDA nagrada za modnu ikonu jedna je od najviših počasti u modnoj industriji, a Badu se kao ovogodišnja pobjednica pridružuje prestižnoj grupi bivših dobitnika, među kojima su modne zvijezde poput Rihanne, Zendaye, Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Beyoncé i Serene Williams.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli UNICORN Mutant Cobra jumpin time lines (@erykahbadu)

Getty Images
Getty Images //

Getty Images

Baduin utjecaj ma modu ne očituje se samo u odjeći koju nosi, već i u brojnim modnim suradnjama. U 2023. godini udružila je snage s kreativnim direktorom Marnija, Francescom Rissoom, kako bi zajedno osmislili limitiranu kolekciju. Marni x Erykah Badu kolekcija uključivala je žensku prêt-à-porter odjeću, modne dodatke i obuću, a sve prožeto Baduinim karakterističnim eklektičnim stilom.

Getty Images
//

Getty Images

CFDA Fashion Awards 2024. održat će se 28. listopada u Američkom prirodoslovnom muzeju u New Yorku, a osim nagrade za modnu ikonu, događaj će istaknuti nominirane u raznim drugim kategorijama. Dizajneri poput Rachel Scott, Marca Jacobsa i Thoma Brownea natječu se za nagradu za najboljeg američkog dizajnera ženske odjeće, dok se Emily Adams Bode Aujla, Todd Snyder i Willy Chavarria bore za nagradu za najboljeg američkog dizajnera muške odjeće. Ova večer obećava biti proslava kreativnosti, inovacija i trajnog utjecaja onih koji pomiču granice mode, a mi je kao i uvij jedva čekamo!

Moda