Kaia Gerber I Cindy Crawford
Profimedia //

Kaia Gerber I Cindy Crawford

Zara je angažirala Cindy Crawford i Kaiju Gerber kao voditeljice svog prvog Zara Streaming događaja. Video, koji je režirao priznati redatelj David Lowery, predstavio je posebno kolekciju koju je stilizirala modna legenda Carlyne Cerf de Dudzeele. Cijeli koncept podsjeća na spoj modnog editorijala i dokumentarca, s opuštenom i ležernom atmosferom koja gledatelje uvodi u modni svijet iza kulisa. Video prikazuje Cindy i Kaiu kako dolaze na set, isprobavaju odjeću, razgovaraju sa stilistima i uživaju u neformalnim trenucima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZARA (@zara)

Uz opuštene scene, video uključuje i interaktivne elemente, odnosno na ekranu se pojavljuje traka s odjevnim komadima koje Cindy i Kaia nose u trenutku, omogućujući gledateljima da odmah kupe te artikle. Tako, cijeli događaj postaje dinamičan i povezan s publikom, spajajući zabavu i kupovinu u jedno jedinstveno iskustvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZARA (@zara)

Novi smjer online kupovine?

Iako je cijeli format jednostavan, ono što ga čini posebnim je upravo taj osjećaj da ste dio modnog događaja. Potrošači ne samo da vide odjeću, već mogu pratiti kako se stilizira, što može poslužiti kao inspiracija za vlastite modne kombinacije. Video stream shoppinga, već je ogroman fenomen na azijskim tržištima, a izgleda kako brzo stječe popularnost i u zapadnim zemljama. Samo u SAD-u, tržište je procijenjeno na 50 milijardi dolara u 2023. godini, s pretpostavkom da bi do 2026. godine moglo činiti do 5 % od ukupno 1,32 trilijuna dolara godišnje potrošnje na e-trgovinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZARA (@zara)

Integriranjem zabave s maloprodajom, Zara ne prodaje samo odjeću, već nudi privlačno iskustvo koje odgovara današnjim tehnološki osviještenim kupcima. Vjerujemo kako će i drugi high street giganti slijediti Zarin primjer, a do tada, možemo samo čekati da ovaj novi oblik kupovine dođe i na naše tržište. 

Moda