david koma
launchmetrics //

david koma

Blumarine je poznati talijanski brend čiju osnivačicu s punim pravom možemo nazvati kraljicom Y2K mode. Blumarine je također brend koji u svojoj srži, bez obzira na ludilo, sadržava onu oštru talijansku eleganciju i fenomenalni savoir-faire po kojem se istaknuo još za vrijeme originalnog Y2K vala, posebice u formi sanjivih vjenčanica. To je ono što je vjerojatno falilo prošlom kreativnom direktoru Nicoli Borognanu koji je brend početkom ovog desetljeća ponovo doveo do vrhunca popularnosti. Iako su njegove siluete bile fenomenalne, nije ih bilo moguće zamisliti van editorijalnog konteksta ili društvenih mreža. Koliko je god bio lijep i senzualan njegov Blumarine, jednako tako je bio nenosiv.

Odlazak Borognana je svijet mode itekako potresao, posebice one koji su modu navikli doživljavati isključivo putem društvenih mreža. Naslijedio ga je perspektivni Walter Chiapponi koji je na toj poziciji ostao samo jednu modnu sezonu, a za razloge je naveo stres i smrt prijatelja Davida Rennea koji je tada preuzeo poziciju u Moschinu.

Blumarine je do danas bio bez kapetana, a na njegovo čelo danas dolazi David Koma. Gruzijski dizajner je odavno poznat modnim krugovima kao jedan od najsenzualnijih dizajnera našeg vremena, a istaknuo se i po svom vođenju kuće Thierryja Muglera koje je bilo izrazito kvalitetno.

Koma je bez obzira na sve uvijek njegovao vlastiti brend koji iz sezone u sezonu postaje sve traženiji, a jedan od glavnih dokaza je Beyoncé koja ga redovno nosi privatno, ali i na sceni tijekom svoje Renaissance turneje. Komin outfit je ostao zapamćen kao jedan od upečatljivijih, što ga je dodatno katapultiralo na Olimp popularne kulture i mode.

Dok ne znamo što točno očekivati od njegovog Blumarinea, jer se dolaskom Chiapponija nakon Borognana svakako htjelo smanjiti udio hipersenzualne i Y2K estetike, ono što definitivno možemo očekivati je to da će ga u potpunosti okrenuti naglavačke. Koma obožava raditi s perjem i sličnim materijalima, kao i predimenzioniranim kristalima, tako da će iduća sezona Blumarinea biti definitivno jedna od najzanimljivijih.

Moda