Launchmetrics //

Slamnati šeširi s godinama su postali nezaobilazni dodatak u ljetnoj garderobi. Razlog njihove popularnost je taj što, osim što su praktični za zaštitu od sunca, predstavljaju simbol ljetne elegancije i opuštenog stila. Modeli poput boater šešira, koji je bio nekada bio popularan među veslačima i džentlmenima, danas je modni dodatak kojeg nose i žene i muškarci.

Trenutno na tržištu postoji mnoštvo stilova slamnatih šešira koji odgovaraju različitim ukusima i prigodama. Panama šešir, poznat po svojoj finoj tkanju i klasičnom obliku, idealan je za formalnije ljetne događaje. Fedora šeširi, s karakterističnim utorom na kruni, često se nose u urbanim okruženjima, a šeširi sa širokim obodom, poznati kao sunhat, pružaju izvrsnu zaštitu od sunca i savršeni su za plažu ili vrtne zabave. Ovi šeširi dolaze u raznim bojama i uzorcima, često ukrašeni trakama, vrpcama ili cvjetnim detaljima, što im daje razigran i moderan izgled koji obožavamo. 

Kako ih uklopiti u outfit?

Slamnati šeširi su iznimno svestrani i lako se mogu uklopiti u razne modne stilove. Za ležeran, boho look, kombinirajte široki slamni šešir s dugom, lepršavom haljinom i sandalama. Ako želite postići elegantniji izgled, Panama šešir možete nositi uz laneno odijelo ili laganu košulju. Dodavanjem sunčanih naočala i marame možete dodatno naglasiti vaš ljetni look što često vidimo u kampanjama francuskih modnih brendova poput Jacquemusa i Chanela

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lena Terlutter (@lenaterlutter)

Izrađeni su od prirodnih materijala kao što su rafija, slama i bambus, ovi modeli su savršeni ljeti odabir, a kako bismo vam olakšali potragu za savršenim, u nastavku donosimo naš izbor slamnatih šešira za ljeto.  

Elle Izbor

Moda