Nuria Val
Instagram //

Nuria Val

Propolis je prirodna smolasta tvar koju pčele skupljaju s pupoljaka drveća i koriste za zatvaranje i zaštitu svojih košnica. U njezi kože, propolis je vrlo cijenjen zbog svojih brojnih blagotvornih svojstava, zahvaljujući bogatom sastavu bioaktivnih spojeva, uključujući flavonoide, fenolne kiseline i različita esencijalna ulja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alessandra Steinherr (@alexsteinherr)

Propolis ima snažna protuupalna svojstva,  što ga čini izvrsnim za umirivanje nadražene kože. Posebno je koristan za stanja poput akni, crvenila lica i ekcema. Zbog svojih antimikrobnih svojstava, propolis pomaže u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa, što ga čini učinkovitim u prevenciji i liječenju akni. Također potiče zacjeljivanje rana i smanjuje mogućnost stvaranja ožiljaka. Antioksidansi u propolisu štite kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, što je ključni faktor u procesu starenja. To čini propolis učinkovitim sastojkom u borbi protiv starenja, pomažući u održavanju mladenačkog sjaja kože.

@hkjennylee but rlly, this ingredient is elite.. have you tried propolis? 🐝 it’s a staple in my routine for troubled skin! #kbeauty #koreanskincare #koreanskincareroutine #propolis #kbeautyskincare #skincaretutorial ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Propolis pomaže u zadržavanju vlage u koži, održavajući je hidratiziranom i mekanom. Također pruža esencijalne hranjive tvari koje njeguju kožu i poboljšavaju njezino opće zdravlje i izgled. Redovita uporaba propolisa može dovesti do blistavijeg tena i ujednačenije boje kože, jer pomaže u smanjenju pojave tamnih mrlja i hiperpigmentacije. Može se naći u raznim proizvodima za njegu kože, uključujući serume, kreme, maske i tonike. Za uključivanje propolisa u svoju rutinu njege kože, možete potražiti proizvode koji ga navode kao ključni sastojak ili koristiti čisti ekstrakt propolisa. Propolis je općenito dobro podnošljiv kod većine tipova kože, uključujući osjetljivu kožu, zbog svoje blage prirode.

Ljepota