street style pariz
launchmetrics //

street style pariz

Jedan od glavnih izvoznih proizvoda Francuske već desetljećima je njihov ideal takozvane the french girl. Ovo se primjenjuje na odjeću, šminku i kosu. Majica s prugicama, jednostavne traperice i balerinke na nogama je staple look za proljeće. Lagani valovi u kosi ili (ne)uredna pundža su vječno prisutne frizure na pariškim ulicama. Isto tako je gotovo nemoguće zamisliti stereotipnu Francuskinju bez crvenog ruža na usnama. Sve ovo objedinjuje jedna riječ – neopterećeno.

One vole izgledati kao da nisu uložile niti 10 minuta u jutarnje uređivanje, ali i dalje sve izgleda kao da je na svome mjestu. To je zato što imaju nekoliko asova u rukavu i zaista ih nije toliko briga. Njihov makeup look ne izgleda kao da su ispale iz reality showa jer im to nije cilj. One vole izgledati gotovo nedovršeno, a obožavatelji ovog looka smo i mi, posebice pred izlazak nove sezone Emily in Paris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Generalno govoreći, ono što Francuskinje ne podnose je teški puder. Šetajući ulicama glavnoga grada, nemoguće je pronaći djevojku koja ima full coverage puder. Ne nose ga jer nije pretjerano ugodan na licu, a the french girl nikada neće žrtvovati osjećaj preko izgleda. Zbog toga redom koriste ili lagane tintove za kožu ili samo korektor. Ako ćete vi koristiti samo korektor, onda trebate ili dvije nijanse (jedna za oko očiju, jedna za lice) ili tek jednu kojom ćete prosvjetljivati crvene i tamnije zone lica. Ne preporučuje se da svijetli korektor koristite po cijelom licu, jer ga tako praktički koristiti kao puder i onda će izgledati svjetlo u usporedbi s ostatkom tena.

Još jedan njihov neprijatelj su četkice za aplikaciju šminke. Sve više-manje nanose prstima iz više razloga: jednostavno je, izgleda prirodno i koriste takve teksture da im nisu neophodne. Tako i rumenilo mogu nanijeti prstima jer nerijetko koriste istu boju na usnama i obrazima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LETIZIA MARCONDES (@letiziamarcondes)

Što se tiče obrva, nisu velike ljubiteljice gelova i olovaka. Vrlo često ih samo popune i setiraju s maskarom za obrve i tu cijela priča staje. Za usne, više-manje postoje tek dvije opcije: crveni ruž i balzam za usne. Crveni ruž ne apliciraju precizno i s olovkom, već preferiraju lived in look. Kako bi ovo postigli, najbolje je da boju direktno natapkate na usne i onda ju razmažete prstima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Sunday Times Style (@theststyle)

Maskare stavite prema svojim željama ali sigurno je da one ne koriste umjetne trepavice, a pogotovo ne ekstenzije. Sve dovršite s malo setting puder ili spreja i ne zaboravite – što manje proizvoda, to bolje!

Ljepota