Progeskin
Biologique Recherche //

Progeskin

Njegova jedinstvena i snažna formula ciljano djeluje na manjkavost proteina progerin i kloto da bi se usporio nepovratni proces starenja. Koža je čvršća, punija i zategnutija. Bore i borice vidljivo su smanjene. Koža dulje izgleda pomlađeno. Oslanjajući se na svoju istraživačku i inovacijsku stručnost, Biologique Recherche se već dulje vrijeme zanima za mehanizam starenja kože i jedan od njegovih glavnih uzročnika, staničnu senescenciju.

Stanična senescencija (stanično starenje)

Od latinske riječi senescere („stariti“), stanična senescencija predstavlja nepovratno stanje u kojem se stanice prestaju dijeliti, a pritom ostaju metabolički aktivne. Ova se pojava ubrzava tijekom prirodnog procesa poznatog kao kronološko starenje. Obično se taj proces događa kao odgovor na oštećenja, da se omogući regeneracija tkiva i uklanjanje mrtvih stanica. Međutim, u procesima starenja, oštećenja premašuju sposobnost popravljanja, što rezultira nakupljanjem senescentnih stanica koje stvaraju proupalnu sredinu pogodnu za nastanak i napredovanje raznih bolesti povezanih sa starenjem, ali i za pojavu vidljivih znakova starenja na koži kao što su: stanjivanje epiderme, ravnanje dermalno-epidermalnog spoja, bore, gubitak elastičnosti, pigmentacijski poremećaji.

Rješenje: Progeskin

Istraživački i razvojni timovi Biologique Recherche proučavali su mehanizme djelovanja dvaju ključnih proteina uključenih u ovaj složeni proces starenja kože:

> Progerin je abnormalni protein, pokazatelj stanične senescencije. Prirodno se nakuplja s godinama i postupno ugrožava stanične jezgre. Ovo nakupljanje uzrokuje posljedice koje pridonose staničnom starenju i funkcionalnim promjenama uočenim u različitim tkivima, uključujući i kožu. Ometa regeneraciju stanica, cjelovitost izvanstaničnog matriksa i odgovor na upale. Makroskopske posljedice su karakteristične: koža postaje tanja i mogu se pojaviti bore kao posljedica trošenja proteina izvanstaničnog matriksa. Također, gubitak potkožnog masnog tkiva može stvoriti ispijen izgled lica, tipičan za kronološko starenje.

> Protein kloto (od grčke božice Kloto, „prelje“ koja prede nit života) također je poznat kao „protein mladosti“. Za razliku od progerina, on je esencijalni protein za pravilno funkcioniranje stanica. Kožu čuva povećavanjem njezine otpornosti na oksidativni stres i blokiranjem metaboličkih putova starenja.

PROGESKIN je serum koji se suprotstavlja vidljivim znakovima starenja kože ciljano djelujući na njezino starenje zahvaljujući jedinstvenoj i avangardnoj formuli s dvama aktivnim sastojcima: Progescence® i Pro-KL®

Prednosti proizvoda

Koža je znatno čvršća i zategnutija. Kvaliteta kože je vidljivo očuvana; znakovi starenja su smanjeni, koža je glađa, a bore manje izražene.

TESTOVI UČINKOVITOSTI

26 % manja ekspresija progerina*

* Znatno smanjenje ekspresije progerina za 26,6 %. Test ex-vivo proveden je na donorima različitih dobi nakon deset dana upotrebe.

REZULTATI*

Poboljšana čvrstoća: +11 %(nakon 28 dana) i  +23 % (nakon 56 dana)

Poboljšana elastičnost: +17 % (nakon 28 dana) i  +19 % (nakon 56 dana)

*Test in-vivo proveden je na 21 dobrovoljki u dobi od 45 do 69 godina nakon upotrebe proizvoda dvaput dnevno tijekom 28 i 56 dana.
Ljepota