Gua Sha
Unsplash //

Gua Sha

Sigurna sam da ste barem jednom u bespućima interneta naletjeli na plosnata kamenja u zelenoj i rozoj boji. Nakon toga ste onda vjerojatno vidjeli videa u kojima se koriste za masažu lica. Upravo se radi u takozvanom gua sha kamenu koji se koristi za istoimenu masažu lica. To je stara kineska tehnika koja koristi specifične alate od kamena koji se najčešće proizvode od žada (zelenog) i rozenkvarca (ružičastog), a na tržištu su se pojavili i metalni. 

@giuliasalemiofficial 10 second guasha tutorial 🪐🪐🪐 Ogni esercizio da fare 10 volte 💆‍♀️ #guasha #guashatutorial #guashafacial #facelift #antiaging #tiktokbeauty ♬ we cant be friends - chan

Ova masaža zaista ima brojne benefite. Najbolji dio je što uopće ne trebate izaći iz kuće, a sam kamen nije ludo skup. Sjajna je za limfnu drenažu koja uklanja višak vode iz tkiva. U suštini, to znači da uklanja metaboličke toksine koji se nakupljaju u našem tijelu. Vjerojatno ste na licu primijetili natečenost nakon visoke temperature - upravo je to znak da vam lice vapi za limfnom drenažom kao i vjerojatno cijelo tijelo. Primjena ove drenaže će povećati otpornost na infekcije. Nadalje, gua sha je odlična za jutarnju natečenost lica. Još bolje djeluje ako ste kamen ostavili u hladnjaku preko noći. Ovako nećete morati odvojeno masirati lice i umivati ga hladnom vodom nego će vam hladni kamen riješiti dva problema u jednom. 

@filterlessera Rules and Full Gua Sha Routine for beginners  This is a step by step as many of you requested.  Save this video, get out your gua sha and mimic this routine.  Take a before and after picture so you can see the amazing benefits of gua sha.  Less double chin, less wrinkles, brow lift, and glow.  Everything I'm using can be found at filterlessera.com  Xoxo- Sarah  #guasha #skincare #rulesofguasha #fulltutorial ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

Masaža se izvodi tako da se kamen poteže uvijek prema gore i siguran je za korištenje na svim dijelovima lica i vrata. Određenim pritiscima i pokretima, mišići lica se oslobađaju napetosti. Osim toga, pomaže u cirkulaciji krvi zbog čega koža postaje sjajna i zdrava. Još jedan benefit gua sha masaže je što dugoročno može oblikovati konture lica. Ipak, ne treba očekivati rezultate kao od botoksa od kojeg su rezultati trenutni. 

Još jedan proizvod koji vam je potreban za masažu je ulje za lice. Preporučuje se ovakva konzistencija jer će kamen lakše kliziti. Svakako nije dobro da kamen povlačite po suhom licu jer ga tako možete iziritirati i napraviti kontraefekt.

@voguemagazine In just one minute, you, too, can learn how to #guasha like #Kendalljenner ♬ original sound - Vogue

Postoji još jedan trik koji će vaše lice učiniti još sjajnijim i zdravijim te se odlično slaže s gua shaom. To je inhalacija, ali u ovom slučaju u fokusu nije dišni sustav nego pore. Dovoljno je da zagrijete vode u loncu (pazite da ne bude prevruća jer ne želite opekline trećeg stupnja), nagnete lice i glavu pokrijete ručnikom tako da para ide u smjeru lica, a ne da se raspršuje. Inhalirajte se nekih deset minuta i onda nastavite s gua shom 15-20 minuta. Nakon što prvi ovu kombinaciju prvi put probate, sigurna sam da će postati dio vaše tjedne rutine. 

@yurileeeee Gua Sha Tutorial🩷 Repeat each movement 10times🫶 #smilelines #doublechin #11lines #foreheadlines #frownlines #crowsfeet #puffynose #puffyeyes #guasha #guashatutorial ♬ Epic Music(863502) - Draganov89
Ljepota