Unsplash
//

Unsplash

Znanstvena istraživanja i inovacije u njezi kože Environov su cilj od začetka brenda. Dr. Des Fernandes (osnivač i znanstveni direktor tvrtke Environ Skin Care) je prije 28 godina razvio i lansirao prvu na svijetu formulaciju za zaštitu od sunca s kombinacijom snažnih filtara i antioksidansa. Kremu i danas preporučuju stručnjaci za njegu kože, liječnici i dermatolozi diljem svijeta jer je Environov pristup njezi i zaštiti kože od sunca jedinstven i znanstveno dokazano učinkovit. Porastom osviještenosti i potražnje za mineralnim kremama za sunčanje, Environ nadograđuje svoju liniju proizvoda Even More Sun Care+ i uključuje u nju snažnu mineralnu inovaciju za zaštitu od sunca, utemeljenu na vodećoj filozofiji o njezi kože i stručnosti dr. Desa Fernandesa.

Zaštita od širokog spektra UVA i UVB zraka

Cinkov oksid i titanijev dioksid su poznati snažni mineralni filtri koji odbijaju UVA i UVB zrake. Environova krema RAD Shield® Mineral Sunscreen stvara zaštitnu barijeru na koži zahvaljujući novoj generaciji mineralnih sastojaka, poput cinkovog oksida i titanijevog dioksida, koji pomažu u pružanju snažne fizičke blokade od UVA i UVB zraka, a na koži ne ostavlja mastan trag.

Obrana od infracrvenog zračenja

RAD Shield® Mineral Sunscreen sadrži Venuceane™, znanstveno napredan i temperaturi prilagodljiv sastojak koji pomaže u borbi protiv štetnih učinaka infracrvenog zračenja. Znanstveno je dokazano da infracrveno zračenje (IR) čini približno 50 % sunčevog zračenja, a jedna trećina infracrvene energije može prodrijeti kroz epidermu, dermu i potkožno tkivo. Toplina infracrvenog zračenja može u koži potaknuti reakcije povezane s reaktivnim vrstama kisika (ROS) kao što su upala, dehidracija i degradacija kolagena i elastina, povećavajući rizik od fotostarenja kože.

Nizak SPF = manje kemikalija

Istraživanjima je otkriveno da koža upija sastojke iz krema za sunčanje, a mnogi od njih mogu se pretvoriti u agresivne slobodne radikale. Znanstveno je dokazano da proizvodi s višim SPF-om pružaju minimalnu dodatnu zaštitu (razlika između SPF-a 15 i SPF-a 50 je manja od 5 %), ali sadrže više koncentracije kemijskih sastojaka za zaštitu od sunca, što u koži može pokrenuti štetne utjecaje slobodnih radikala.

Antioksidativna zaštita

Nijedna krema za sunčanje nije u potpunosti učinkovita u blokiranju prodiranja UVA zraka u kožu. RAD Shield® Mineral Sunscreen uključuje široki spektar antioksidansa, poput bezbojnih karotenoida i vitamina E, koji pomažu u sprječavanju oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima što nastaju kao posljedica UVA zračenja.

Ne možete se sakriti od sunca, ali možete smanjiti njegove učinke. Sigurno i učinkovito zaštitite svoju kožu upotrebom Environove kreme RAD Shield® Mineral Sunscreen. Imate samo jednu kožu. Brinite se o njoj!

Ljepota