Durance
Fotografije: Luka Lajić //

Durance

Terre d’Oc je brend kojeg su osnovale i u kojem rade uglavnom žene, posvećene razvoju talenta i podršci ženskim inicijativama. Njihova strast prema stvaranju proizvoda koji poštuju etičke standarde očituje se u svakom aspektu poslovanja, od svijeća i čajeva do eteričnih ulja. Terre d’Oc surađuje s partnerima kroz fair trade inicijative, osiguravajući lokalnim zajednicama direktna primanja.

U ponudi su certificirani ekološki čajevi, pakirani u reciklirane i ekološki dizajnirane ambalaže. Čajevi su ručno brani od strane žena iz različitih dijelova svijeta, koje sudjeluju u svim fazama proizvodnje – od berbe do dizajna i marketinga. Njihova predanost rezultira pažljivo odabranim, estetski dotjeranim i ekološki prihvatljivim proizvodima. 

Linija za dom uključuje mirisne štapiće, sprejeve za tekstil i mirisne difuzore, inspirirane ženama i njihovim pričama: Laotang (mandarina yuzu) simbolizira slobodu moderne žene, Udani (bijeli čaj i pamuk) je poetska kreacija inspirirana beračicama čaja na Šri Lanki, Nerolina (narančin cvijet) odaje kreativnu snagu mekoće i senzualnosti, dok Ori Maohi (cvijet monoi) predstavlja senzualnost oceana, pijeska i ljeta s notama vanilije i kokosa.

Ekskluzivni ljetni noviteti uključuju Durance ljetne parfeme, poput muške kolekcije s osvježavajućim drvenastim notama drva limuna i svježim, slatkastim mirisom voćnih bobica. Talijanska dizajnerica Antonella Dotti predstavlja ljetnu kolekciju klompi, ručno izrađenih od drveta i kože, u živim bojama tirkiza, koralja i uvijek nosivog trapera. Također, Hammam turski ručnici izrađeni od recikliranog pamuka, tanki su i lagani, idealni za plažu, pareo ili stolnjak, dok statement kožne vozačke rukavice dodaju šik ugođaj svakoj prilici.

“Moja vizija je slaviti kreativne žene predstavljajući njihove kreacije. U našem dućanu možete pronaći divne brendove, sudjelovati u humanitarnim radionicama i podržati prikupljanje donacija za žene kako bi se mogle posvetiti svojoj kreativnosti. Izabrali smo slaviti kreaciju umjesto biti frustrirani. Naš dućan slavi kreaciju i tako osigurava svoju egzistenciju. Moja poruka je da, čak i ako ne možemo odmah slaviti, uvijek možemo maštati. U najtamnijim trenucima, kreacija će polako doći. Govorim iz vlastitog iskustva maštanja o svom dućanu, koji je slobodan birati brendove sličnih vrijednosti.”, govori Renata Jurić koja stoji iza Durance Oaze.

Svi proizvodi izrađeni su s ljubavlju i pažnjom, reflektirajući talent i autonomiju žena koje stoje iza njih. Durance Oaza je više od brenda – to je zajednica koja slavi žene i njihov doprinos ljepoti i održivosti. Ovaj ljetni asortiman Durance Oaze je savršena prilika za sve koji žele podržati održive i etičke proizvode, te istovremeno uživati u vrhunskim kreacijama koje slave žensku snagu i kreativnost. Pridružite nam se u ovoj proslavi i otkrijte magiju Durance Oaze.

Kreativni koncept i fotografije: Luka Lajić/Model: Petra Grbavac
Ljepota