Valentino anatomy of dreams
instagram @maisonvalentino //

Valentino anatomy of dreams

Što je dobar outfit bez jednako dobrog parfema? S druge strane, koje parfeme nose oni koji su među malim brojem klijenata visoke mode? Kako uopće miriše krhki i strogo čuvani svijet visoke mode? Izgleda da nam je kuća Valentino odlučila ponuditi odgovor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Valentino Beauty (@valentino.beauty)

Kolekcija parfema Anatomy of Dreams je inspirirana haute couture kolekcijom Anatomy of Couture za proljeće 2022., jednu od njihovih najuspješnijih koju potpisuje nekadašnji kreativni direktor Pierpaolo Piccioli. U ponudi će se pronaći 7 novih parfema niche kvalitete koji odražavaju internacionalni senzibilitet ove modne kuće. Imena parfema poput Club Couture i Sogno in Rosso odražavaju srž Valentino visoke mode, a sama bočica koja je na dnu oblikovana poput prepoznatljive Rockstud zakovice nam jasno govori kako ovi parfemi u obzir uzimaju i prošlost i budućnost ove kuće.

Među interesantnijim parfemima se svakako ističe Sogno in Rosso koji upada u čudnu sredinu između začinskog i gurmanskog parfema. Izdvaja ga ključna nota papra i cappuccino pjene, kombinacija koja je nadasve rijetka u parfemskom svijetu.

Behind the seen je parfem baziran na zelenoj noti vetivera, što se svakako vidi i u njegovoj boji. Daleko od klasičnih, aromatičnih parfema ga stavlja unikatna nota lješnjaka koja mu daje gotovo gurmanski, ali nikako slatki profil.

Notte d’oro je definitivno parfem koji će naići na divljenje publike. Osim puderaste note badema ga obogaćuje i duboki oud, sve popularnija nota u današnjim parfemima. Ovisno o tome kako je formuliran, vjerujemo da će ovo biti pravi crowd-pleaser miris.

U sličnom stilu gledamo i na parfem Club couture koji je inspiriran Picciolijevom kolekcijom visoke mode za proljeće prošle godine. Teška nota pačulija je ovdje spojena s mošusom, cedrovinom i svježom notom smokve. Iako bi nas ružičasta tekućina mogla zavarati, ovo je daleko od slatkog i nježnog parfema.

Punk romantic ima drvenasto-slatki profil za što su zaslužne note vanilije i masline. Može se reći da je ovo buntovnija i puno dublja varijanta parfema Sogno in Rosso, pošto ga također otvaraju paprenaste note. Ipak, Punk romantic se diči odvažnijom igrom teških i lakih parfemskih nota.

Svi parfemi su od danas dostupni u Valentino buticima, a do kraja mjeseca će biti dostupni i na njihovoj službenoj web trgovini. Jedino što nas može odgovoriti od ovih parfema je njihova cijena, pošto se za 100 mililitara parfema treba izdvojiti 325 eura, no do kraja mjeseca su najavljena i manje verzije po puno pristupačnijim cijenama.

Ljepota