Caroline Daur
Instagram //

Caroline Daur

Vodootporne maskare su formulirane da izdrže znoj, vlagu i vlažne oči što - sve klasične maskare ne postižu. Također, ovakve masakre duže zadržavaju volumen i zaobljenost trepavica tj. curl. Ako želite izvući maksimalnu dužinu, onda ih prije nanošenja uvijte s uvijačem. Ne preporučuje se da to činite nakon, jer velika je šansa da slomite svoje trepavice.  Ako želite više volumena, dovoljno je pričekati nekoliko sekundi između slojeva, ali ne predugo da se ne bi presušila.

Nadalje, trepavice se mogu brzo isušiti ako ju prečesto koristite. Ovakve maskare se imaju tendenciju brže sušiti pa češće mijenjajte svoju tubicu i dobro ju zatvarajte. Što se tiče uklanjanja, poznato je da se maskara teže skida, a vodootporne još teže. Upravo zato su tu uljni čistači koji „razbijaju“ njezin sastav. Bilo da ju skidate prstima ili blazinicama, budite nježni. Naglim i jakim potezima će vam možda trenutno ispasti nekoliko trepavica, ali dugoročno ćete osjetiti razliku – prorjeđivanje. Kao što nanosite proizvod, tako zatvorenih očiju lagano prstima prolazite po trepavicama. Očekujte da će ovaj postupak trajati malo duže nego kod regularne maskare pa jedno krug vjerojatno neće biti dovoljan.  

U nastavku vam donosimo naš izbor. Na listi se našao klasik poput Better Than Sex brenda Too Faced, ali i clean formula Milk makeupa i njihova hvaljena Kush maskara. 

Ljepota