Xenia Adonts
Instagram //

Xenia Adonts

Dok uživamo u sunčevim zrakama, često zaboravljamo da sunce može imati štetne efekte ne samo na našu kožu, već i na kosu. Visoke temperature, UV zračenje, morska sol mogu oštetiti kosu, čineći je suhom i lomljivom i bez sjaja. Kako bismo očuvali ljepotu i zdravlje naše kose tokom vrelih ljetnih mjeseci, važno je poduzeti korake koji će je zaštititi od sunca i drugih štetnih utjecaja. Stoga je potrebno uložiti samo nekoliko minuta vremena da bi ju se obranilo od visokih temperatura. 

Netom prije odlaska na plažu preporučuje se nanošenje zaštitnog faktora za kosu. To ne treba biti nikakvih poseban proizvod već zaštita od topline koja se koristi prije bilo kakvog tretiranja kose s peglom, uvijačem i bilo kojih drugih aparata za stiliziranje. Neće biti na odmet ako ga ubacite u torbu za plažu pa aplicirate nekoliko puta tijekom dana. Ono što svakako treba izbjegavati je nanošenje bilo kakvog ulja prije izlaganja suncu. Zbog vrućine, ulje se zagrijava i dovodi do oštećenja dlake – postiže se potpuno suprotan učinak, pogotovo ako je kosa učestalo tretira. Nadalje, ako plaža ima tuševe, nakon ispiranja soli iz kose, kosi će sigurno goditi regenerator. Za lakše korištenje, ima cijeli izbor regeneratora u spreju i vaši vrhovi će vam biti zahvalni. 

Pri povratku s plaže, isto kao što je koži potreban bogati losion za tijelo, kosa traži hranjivu masku. Kako bi maska imala još bolji učinak, sugerira se nanošenje ricinusovog ili kokosovog ulja preko koja poboljšavaju njezino djelovanje. Uz to, ulja za kosu dodatno hrane vlasi kose. Za kraj, kosu ne treba stezati uskim gumicama kako se ne bi dodatno lomila!

Ljepota