HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR
Instagram //

HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR

Ovi ljetni dani bili su ispunjeni ponosom i uzbuđenjem jer su naši sportaši ostvarili nevjerojatne uspjehe, donoseći kući ukupno sedam medalja na Olimpijskim igrama u Parizu - dvije zlatne, dvije srebrne i tri brončane. Ovi uspjesi na Olimpijskim igrama u Parizu nisu samo pojedinačne pobjede, već i potvrda da hrvatski sport, usprkos malom broju stanovnika, ima ogroman utjecaj na globalnoj razini. Svaka medalja donosi ponos i inspiraciju za buduće naraštaje sportaša, a hrvatski navijači imaju mnogo razloga za slavlje i nadu u nastavak uspješnih rezultata na međunarodnim natjecanjima.

Zlatne medalje

Jedan od najvećih trenutaka za Hrvatsku na ovim Igrama bilo je osvajanje zlata u džudo. Barbara Matić, izvanredna hrvatska džudašica, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 70 kg. Ovo je povijesni uspjeh, jer je Matić postala prva hrvatska džudašica koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Njezin trijumf potvrda je njezine dugogodišnje dominacije u ovom sportu.

Drugo zlato donijela su braća Sinković. Hrvatska je već poznata po svojim uspjesima u veslanju, a ova medalja dodatno je potvrdila Martinovu i Valentovu dominaciju. Naši veslači su još jednom pokazali vrhunsku tehniku i snagu, osiguravši mjesto na vrhu postolja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hrvatski olimpijski odbor (@hrvatski_olimpijski_odbor)

Srebrne medalje

U ženskom tenisu, Donna Vekić osvojila je srebrnu medalju. Vekić je tijekom cijelog turnira pokazivala izuzetnu formu, a njezin plasman u finale bio je vrhunac njenih dosadašnjih nastupa na međunarodnoj sceni. Iako je izgubila u finalu, srebro je ogroman uspjeh i potvrda njezine upornosti i talenta.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebro nakon napete borbe u finalu. Vaterpolo je sport u kojem Hrvatska tradicionalno ostvaruje dobre rezultate, a ovo srebro nastavlja tu uspješnu priču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hrvatski olimpijski odbor (@hrvatski_olimpijski_odbor)

Brončane medalje

U atletici, Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju u bacanju diska. Njezin uspjeh u Parizu pokazuje kontinuirani napredak hrvatskih atletičarki na svjetskoj razini, a ova medalja sigurno će joj biti motivacija za dalje.

U streljaštvu, Miran Maričić osvojio je broncu u disciplini 10 metara zračne puške. Maričić je time donio još jedno priznanje hrvatskom streljaštvu, sportu koji je kroz povijest donio mnoge medalje Hrvatskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miran Maričić (@miran.maricic)

Napokon, Lena Stojković osigurala je brončanu medalju u taekwondou (kategorija do 49 kg). Ovo je još jedan dokaz snage Hrvatske u borilačkim sportovima, gdje su naši sportaši često među najboljima na svijetu.

Ponosni smo na sve naše sportaše, kako na one koji su donijeli medalju, tako i na one koji su sudjelovali na ovogodišnjim Olimpijskim igrama i časno predstavljali našu zemlju i njezin neupitan sportski duh i utjecaj. Bravo, tako se to radi!

Lifestyle