Tvrđava sv. Mihovila
Instagram //

Tvrđava sv. Mihovila

Ljetni popis glazbenih događaja vrlo često može postati preplavljujuć. Po cijeloj obali i šire se nešto događa, ne prođe niti jedan vikend da nema koncerta, a nemoguće je da otiđemo na baš sve što želimo. Ipak se nadamo da ste se rasplesali i raspjevali na barem jednom koncertu ovog ljeta, ali ako vam je ostalo još malo snage, donosimo nekoliko zadnjih događanja ove sezone.

Sonic Festival 

Sonic festival se vraća sa svojim trećim izdanjem na kultnu lokaciju u Dubrovniku, kreativnu četvrt Lazareti. Ovaj impresivni povijesni kompleks, sa svojih deset dvorana, nekada je služio kao karantenski centar Dubrovačke Republike, a danas je nezaobilazna destinacija za ljubitelje umjetnosti i glazbe. Festival je zakazan za 16. i 17. kolovoza, a headliner je Paco Osuna. Uz njega, nastupit će i madridski DJ RENDHER, kao i MENE. Domaću scenu predstavljat će Neroa, Pablo Panda, Kali, Looka, MattButt & Meli, Bozzo i Francescu. Dnevne, kao i festivalske ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sonic Festival Dubrovnik (@sonic.festival)

Pannoian Rock Festival 

Da se ne ograničavamo samo na obalu, u Slavoniji se održava Pannonian Rock Festival. Ova manifestacija je fokusirana na rock i metal glazbu, a dovode bendove iz cijelog svijeta. Održava se u Osijeku od 15. do 17. ovog mjeseca u Katakombama. Lineup se od bendova NERVOSA, Cold Snap, NOCTIFERIA, EVIL BLOOD, Godiva Music, Max Enix i The Skys.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PannonianRockFestival (@pannonianrockfestival)

Dimensions Festival

Ovaj peterodnevni festival se održava u Tisnom od je  od 29. kolovoza do 2. rujna. Više od 100 najboljih umjetnika iz cijelog spektra underground elektroničke glazbe zabavljat će publiku. Dimensions stavlja naglasak na house, techno, electro i break. Izvođaći se nastupiti na četiri pozornice The Gardena, u svjetski poznatoj diskoteci Barbarella's i niz Jadransko more na našim kultnim zabavama na brodu. Među izvođačima koji ovog ljeta dolaze u Tisno, na listi su Helena Hauff, Mala, Sweely, Paquita Gordon, DJ Stingray 313, Quest, Skee Mask, Saoirse, Mathew Johnson (uživo) i Fumiya Tanaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DIMENSIONS FESTIVAL (@dimensionsfestival)

Lastovo Otok Glazbe

Glazbeni festival LAstovo.OTOKGLAZBE. manifestacija je koja se održava još od 2000. godine. Ove godine će se na ovom otoku svirati od 15. do 18. kolovoza. Festival je početnih nekoliko godina festival bio isključivo jazz/blues/etno karaktera kroz vrijeme se razvio u događaj koji uključuje razne žanrove glazbe. Na Lastovu će svirati KoiKoi, M.O.R.T., Gradske Bitange, Lelee, dj Pips i ostali. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAstovo.OTOKGLAZBE. (@la.otokglazbe)

Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku

Iako ovo nije festival, vrijedi spomenuti Šibenik jer cijelo ljeto ima zavidne koncerte na poznatoj tvrđavi sv. Mihovila. ovog kolovoza će na pozornici zapjevati Pips, Chips & Videoclips te Letu Štuke već 10. kolovoza. Četiri dana nakon će danski producent elektroničke glazbe Trentemoller zabavljati publiku u Krešimirovom gradu. Koncert za kojeg se tražila karta više je 16. kolovoza kada će istu večer nastupiti čak tri izvođača - Vojko V, Baby Lasagna i Nipplepeople. U ovom mjesecu preostaju još tri koncerta: 17. kolovoza je rezerviran za Silente, 26. za Editorse, a predzadnji za 4 Tenora. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tvrđava sv. Mihovila (@stmichaels_fortress)

Lifestyle