Olympic shop
Promo //

Olympic shop

Bliže se Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u glavnom gradu Francuske, Parizu. Igre nisu samo globalni sportski spektakl već i moda ima svoju ulogu. Ovu priliku su iskoristili za merch koji obuhvaća sve od odjeće, ruksaka, kapuljača, bilježnica, kišobrana - čak i električni skuter! U dizajnu mercha se uvijek gleda da se izdvaja od prijašnjih i da je prepoznatljiva. Tako je Japan 2020. godine uključio elemente njihove tradicionalne umjetnosti i moderni dizajn čime su postigli spajanje prošlosti i budućnosti. Također su pazili na utjecaj na okoliš tako što su koristili reciklirane materijale za proizvodnju odjeće. Ove godine su pariške olimpijske igre predstavile suradnju s brendom Lacoste The Heritage kolekciji. Mogu kupiti odjevni predmeti s igara iz 1924. i 1992. godine. Ova kolekcija je nešto skuplja od ostalih.

Države poput Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država imaju vlastite kolekcije, a čak se može kupiti merch za 2028. godinu koje će se održati u Los Angelesu. Kolekcija koja će se svidjeti djeci i svima koji su ljubitelji crtanih filmova je suradnja s Looney Tunes. Tako se na majicama našao Zekoslav Mrkva, Patak Dodo, Ptica Trkačica, Tweety i svaki se natječe u svom sportu.

Manju kolekciju su posvetili Pierru de Coubertinu koji je 1913. godine dizajnirao legendarni simbol olimpijskih igara, pet krugova koji simboliziraju pet dijelova svijeta. Merch olimpijskih igara ima kolekcionarsku vrijednost jer sa sobom nosi dio olimpijske povijesti i uzbuđenja. U nastavku vam donosimo naše odabire.

Lifestyle