Pamela, Paula, Jelena i Duška
good food //

Pamela, Paula, Jelena i Duška

Dok je kiša neumorno padala po Zagrebu, nisam mogla da se ne zapitam kakvo je vrijeme u New Yorku. A kakva je hrana u gradu koji nikad ne spava, zapitali su se i vlasnici i voditelji najpopularnijeg lanca brze i zdrave hrane Good Food, koji se vole inspirirati za nove menije putovanjima i isprobavanjem foodie trendova na tim destinacijama. Koliko zdravo jedemo tijekom dana kad smo rastrzane između svih obaveza koje moderna žena ima u danu? Možemo li u naš život ugurati odlazak na plac u 7 ujutro? Možemo li stvarno svaki dan kuhati savršeni INSPO ručak koji je jednako dobar za Insta feed, TikTok, ali i naše tijelo?

Good Food ima rješenje za sve nas koje se želimo zdravo hraniti, ali i družiti s prijateljicama, ići u šoping, odraditi na vrijeme sve završne predstave i priredbe za kraj sezone te svejedno i izgledati i osjećati se – sjajno. Kad sam to poslijepodne prilazila Europskom trgu, osjetila sam miris ljeta. Jesam li ikad kupila kovrčavi kelj? Ne. Jesam li članica Facebook grupa „Kupujmo samo organsko“? Ne. Želim li jesti što je zdravije moguće – pa naravno. Četiri nove salate koje Good Food nudi, a Vanesa, glavna kuharica iz Good Fooda, posložila ih je na letu iz New Yorka za Zagreb, idealne su ovog ljeta za mene i moje prijateljice. Dok sam naručivala svoju omiljenu Cezar (with a twist!) i čekala cure, pitala sam Vanesu kako je otkrivala nove tajne sastojke u umacima po Velikoj Jabuci. Kaže da je trik „isprobavanje, isprobavanje, isprobavanje“.

U Zagrebu je smiksala deset salata prisjećajući se proljetnog vikenda u New Yorku. Od njih su izdestilirali četiri savršene: ova moja Carrie CITY CEZAR jedna je od njih (hint: unutra je avokado koji obožavam!). Četiri frendice iz New York Cityja postale su gotovo jednako sinonim za taj čarobni grad, kao i za prijateljstvo.

Sigurno i vi imate onu jednu strogu u društvu, ona je vaš glas razuma, vaš racio, vaš zdravi uteg koji će vas povući na zemlju kad poletite opasno previsoko. Dok sam čekala svoju odvjetnicu, čitala sam namirnice Mirandine LAW AND LOVE salate koju posebno zanimljivom čini kombinacija plavog sira i bučinih koštica.

Prva je stigla naša Charlotte: vječna romantičarka s osmijehom na licu i optimizmom u srcu, posve se oduševila kombinacijom koju je Vanesa osmislila za nju: Charlotte’s HARVEST HARMONY u sebi ima kultni kovrčavi kelj (u koji se Amerikanci zaklinju), jabuku, batat i indijske oraščiće.

A Sam, sigurno se pitate? Za ljubitelje lososa i kus-kusa tu je Samantha’s SALMON SEDUCTION.

I za kraj, dok smo naručivale svaka svoj meni, otkrili su nam da ako snimimo reels ručka možemo osvojiti i put u New York. Jedino što trebamo jest označiti @goodfoodcro. Snimile smo sve: i salate prije i tanjure poslije (bez ijednog komadića unutra) i cenzurirane priče koje smo si povjerile – da bismo shvatile da smo, nažalost, mi diskvalificirane iz igre! Razlog: nas četiri smo vaš žiri, ali zato svim prijateljicama (ne mora vas biti četiri!) predlažemo da požure u Good Food, naruče svoje salate i snime se do 5. kolovoza. I zapamtite – New York nije grad. On je svijet.

Vole vas Jelena, Pamela, Duška i Paola

Lifestyle