Unsplash
//

Unsplash

Dok ste na prethodnim Olimpijskim igrama gledali umjetničko ili sinkronizirano plivanje, jeste li se ikad zapitali kako ženski timovi uspijevaju aplicirati makeup koji ostaje gotovo netaknut? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artistic swimming (@artistic_swimming_photos)

Postoje restrikcije u vezi samog makeupa, a to je da ne smije izgledati previše teatralno nego što prirodnije. Na prvu može izgledati nemogućim kreirati look koji se nakon 2 minute u vodi neće potpuno raspasti, ali postoje savjeti i trikovi. Ono što zadivljuje je da ove sportašice nerijetko u vodi provode više od pet minuta izvodeći brojne pokrete koji zahtijevaju stalno uranjanje i izranjanje, a jasno je da ne nose naočale za plivanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artistic swimming (@artistic_swimming_photos)

Prvu pretpostavku koju valja opovrgnuti je da ne treba svaki proizvod biti vodootporan. Jedina dva proizvoda oko kojih nema rasprave i trebaju biti vodootporna su maskara i liner za oči jer nitko ne želi da nakon prvog izranjanja izađe razmazanih očiju. Za puder je obavezno da bude mat jer se bolje fiksira i samim time duže stoji. Oni s dewy ili sjajnim finishem imaju tendenciju otklizavanja s lica i u svakodnevnim uvjetima, a pogotovo u ekstremnim kao umjetničko plivanje. Što se tiče rumenila, koristi se običan u kamenu, a ne kremasti iz istih razloga kao dewy puder. U dodiru s vodom se potpuno razmaže, osim ako nije specijaliziran (postoje kremaste formule koje su osmišljene za posebne uvjete poput izrađivanja posebnih efekata u filmu). Trik za zadržavanje sjenila za oči je nanošenje balzama za usne kao bazu. Bolje je da taj balzam bude malo gušće teksture kako bi se sjenilo bolje zalijepilo. Sinkronizirane plivačice često biraju ruž u boji, ali je to uvijek mat ruž i to tekući koji kad se osuši, stoji na mjestu tj. ne ostaje kremast na usnama. Za kraj, sve je potrebno fiksirati dobrim setting sprejem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artistic swimming (@artistic_swimming_photos)

Ljepota