Launchmetrics //

Ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba jer (kada govorimo o odijevanju) uključuje minimalnu količinu odjeće uz pomoć koje izgledamo jednako chic i stylish kao da smo proveli sate i sate  ispred ogledala sastavljajući najbolje moguće modne kombinacije. Bez pretjerivanja, sve što vam je potrebno ljeti je kupaći kostim i bazična lanena košulja. Dodajte ovoj kombinaciji još japanke i tote torbu i spremni ste za plažu i ručak, a japanke zamijenite sandala, stavite još neki veći kožni remen i spremni ste za ljetni izlazak. Ovu su samo neki trikovi kako se odjenuti na plus 40 stupnjeva, a ako vas zanima još korisnih savjeta, obavezno nastavite čitati!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli EMELIE LINDMARK (@emitaz)

Svestrana marama

Dobra lagana marama je ljetni must have. Možete je nositi na 101 način, a meni osobno je najdraži onaj u kojem marama uz par trikova postaje savršeni ljetni top ili pareo za plažu. Internet je prepun videa u kojima žene daju prijedloge na koje sve načine nose marame ovog ljeta, pa tako neke od njih koriste marame i za podizanje ostalih modnih komada poput torbe of rafije ili haljine kojoj dodaju maramu u funkciji remena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Theresa Schiffhauer (@theresa.schiffhauer)

Odaberite lagane i prozračne materijale

Jedan od najvažnijih čimbenika pri odabiru odjeće za visoke temperature je materijal od kojeg je napravljena. Birajte prirodne materijale poput muslina, lana i svile koji omogućuju koži da diše. Sintetički materijali često zadržavaju toplinu i vlagu, što može dovesti do nelagode i pregrijavanja, pa ih ljeti izbjegavamo.

Svijetle boje su vaš najbolji prijatelj

Tamne boje poput crne i tamnoplave apsorbiraju više sunčeve svjetlosti i topline, dok svijetle boje poput bijele, bež i pastelnih nijansi reflektiraju sunčevu svjetlost. Na sreću, mnogi brendovi su upoznati s tom činjenicom, pa se u svoje ljetne kolekcije trude uklopiti što više svjetlijih boja.

Nosite laganu i široku odjeću

Uska odjeća ograničava protok zraka i povećava znojenje, dok široka i lepršava odjeća omogućava bolju cirkulaciju zraka oko tijela. Haljine, suknje, široke hlače i majice kratkih rukava ili bez rukava su idealan izbor, pa je ljeto zapravo najbolje godišnje doba za sve nas koji se najbolje osjećamo u oversized komadima. 

Zaštitite glavu i oči

Kapa, šešir ili marama na glavi pruža dodatnu zaštitu od sunca i pomažu u održavanju hladnoće. Osim toga, ne zaboravite sunčane naočale koje će zaštititi vaše oči od štetnih UV zraka i podignuti ljetni outfit na jednu skroz novu razinu.

Izbjegavajte metalne dodatke

Metalni nakit je trenutno jako popularan, ali isti može uzrokovati nelagodu ili čak opekline. Umjesto toga, birajte nakit izrađen od prirodnih elemenata poput školjkica ili delikatnih bisera koji su ljeti posebno u fokusu brojnih dizajnera. 

Moda