Oscar de la Renta
Instagram //

Oscar de la Renta

Modni brend Oscar de la Renta je danas predstavio prvi dio dokumentarnog filma "A Sense of Beauty." U dokumentarcu će biti prikazano stvaranje pre-fall 2024 kolekcije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

"Pozivamo vas da svjedočite umjetnosti i zanatu" stoji u opisu Instagram objave na službenom profilu. Ono što je vidljivo iz kratkih videa, gledatelji će moći vidjeti cijeli proces stvaranja jedne kolekcije - od ureda različitih direktora i direktorica do krojača i krojačica u snježno bijelim kutama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

Osnivač brenda, Óscar Arístides Renta Fiallo je bio dominikanski modni dizajner Cristóbal Balenciaga kojeg je Christian Dior nazvao "the master of us all." Dizajner je postao poznat javnosti u 60-im godinama kada je odijevao prvu damu Jacqueline Kennedy. De la Renta je također radio u ateljeima francuskih modnih kuća Balmain i Lanvin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

Slično je napravio i Chanel u Netflixovom dokumentarnom serijalu "Seven Days Out" iz 2018. godine. U 45 minuta su prikazali kako je nastajala Haute Couture kolekcija proljeće-ljeto 2018. Čak su snimali i postavljanje ekstravagantne scenografije u pariškoj Grand Palais po kojima su (bile) poznate Chanelove revije.

Moda