Florence Griffith-Joyner
profimedia //

Florence Griffith-Joyner

“Odjeni se dobro da izgledaš dobro. Izgledaj dobro da se osjećaš dobro. Osjećaj se dobro da možeš brzo trčati!" rekla je američka atletičarka Florence Griffith Joyner poznatija  Flo-Jo. Joyner je bila izvanredna atletičarka koja je 1988. godine na Olimpijskim igrama u Seoulu srušila rekord kada je u tek 10.49 sekundi pretrčala 100 metara. Na istim Igrama je oborila rekord i na 200 metara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Harrison Claye, OLY (@goqueengo)

Osim po odličnim uspjesima i izuzetnom radu i talentu, Joyner je bila prepoznatljiva po svojim modnim kombinacijama na terenu. Tada, a i danas, je jedna od rijetkih koja smatra da sport ne treba biti samo praktičan već da može biti i lijep. Tako se odijevala u trikoe za trčanje u neonskim bojama te je samo jedna noga bila u potpunosti pokrivena tkaninom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hampton Blu Network (R) | News (@hamptonblunetwork)

Često je nosila duge nokte i čak nakit. Na istim Olimpijskim igrama je nosila zlatnu narukvicu na svakom zapešću i zlatne naušnice. Rekla je da za nju nisu konvencionalne stvari i da voli biti drugačija što se zasigurno vidjelo na svakom terenu na kojem je ona stajala. Jedna od njezinih najpoznatijih fotografija je kada se fotografirala s tri zlatne medalje s dugim noktima u bojama američke zastave. Često je znala trčati i nevezane kose i priznala da su joj se rugali u školi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by espnW (@espnw)

Joyner je smatrala da odjeća može biti ekstenzija njezine osobnosti te je utjecala na brojne sportašice. Tenisačica Maria Sharapova 2017. godine US Open igrala u tenisačkom setu koji je bio ukrašen Swarovski kristalima za čiji je dizajn zaslužan Riccardo Tisci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli It’s Tennis Chique (@itstennischique)

Serena Williams je također na US Openu godinu dana nakon nosila set u boji lavande s off - shoulder gornjim dijelom, te tenisicama ukrašenim kristalima.

Moda