//

Svake sezone na modnoj sceni izdvoji se nekoliko modela sunčanih naočala koje viđamo posvuda, od društvenih mreža, do prve plaže na koju zakoračimo na dugoočekivanom ljetnom odmoru. Uglavnom je riječ o klasičnim modelima koji se svojim sofisticiranim dizajnom i nosivosti uspiju probiti na sami vrh Eyeweara. No, ove sezone. u fokusu je i nekoliko modernijih dizajna, poznatijih po nazivom futurističke sunčane naočale koje su postale popularne od sredine 2000-tih. Kako god, evo 5 modela s kojima ove sezone nećete pogriješiti: 

1. Go big or go home

Predimenzionirane sunčane naočale nastavljaju dominirati modnom scenom. Bilo da preferirate kvadratne, okrugle ili mačkaste oblike na adresama poput Chanela, Nine Ricci i Dolce & Gabbana, pronaći ćete inspiraciju za nošenje ovog odvažnog trenda. Predimenzionirane sunčane naočale nisu samo jasna modna izjava, već i praktičan izbor za zaštitu od sunca, a unose dozu hollywoodskog glamura i u najjednostavniji ljetni outfit. 

2. Zrcalne leće

S reflektirajućim premazima u raznim bojama, ove leće dodaju futuristički štih svakom outfitu. Iako su na neko vrijeme bile totalno out of fashion, sada su se vratili, a brendovi poput Ray-Bana, Acne Studiosa i Givenchyja, udijelili su im jedan posve novi život. 

3. Okrugli oblici

Ove sezone klasične okrugle okvire karakteriziraju manji, profinjeniji dizajni koji se lako mou prilagoditi svakoj modnoj kombinaciji. Savršen su odabir za sve one koji ovoga ljeta žele unijeti malo retro šarma u "obične" outfite. 

4. Šarene nijanse

Izgleda kako napokon prihvaćamo odvažne, jarke okvire u nijansama crvene, plave, žute, pa čak i bijele boje. Bilo da ih nosite na plažu ili na neki dobar dnevni party, šarene sunčane naočale sigurno će dodati razigrani i upečatljivi element vašem outfitu.

5. Klasične avijatorke  

Ovo ljeto, klasični avijator model dobiva moderni update s predimenzioniranim lećama, inovativnim materijalima i suptilnim detaljnima. Savršene su za i casual i formalne prilike, pa su kao takve izbor za sve one koji cijene bezvremensku eleganciju i svestranost.

Moda