Zara //

Na koje komade odjeće pomislite kada netko spomene kolovoz? Meni se u glavi prvo javlja duga maslinasta lanena haljina na jedno rame u kombinaciji s ravnim kožnim sandalama i slouchy torbicom koju možete nositi na sto i jedan način. Druga slika su prugaste bermude ili duže laganije hlače, bazični top, slamnati šešir i naravno neka upečatljivija ogrlica sa školjkom. Treća slika, možda i najjednostavnija, kombinezon na vezanje zanimljivog printa i još uvijek aktualne ribarske sandale. Vjerujem kako su i vaše asocijacije na kolovoz dosta slične mojima jer na njega velika većina gleda kao na najopušteniji i najneopterećeniji mjesec u cijeloj godini. Meni je osobno ljeto u kolovozu uvijek bilo draže od ljeta u srpnju, to su mi potpuno dva različita pojma, pa se sukladno tome tako i odijevam. 

Što nosimo u kolovozu?

Kao i za svaki shopping guide, tako sami i za ovaj marljivo odradila svoju pripremu. Iako kod mene to ni nije neka posebna priprema, budući da sam kako zbog posla, kako zbog osobnog poremećaja, svakodnevno u toku sa svim što se nosi i što dolazi na web stranice poznatih modnih brendova. Tako sam nekako i sebično prisvojila ovu rubriku, a ono s čim se mogu pohvaliti, kada govorimo o efektivnoj potrošnji vremena, je da sam se uistinu potrudila izdvojiti komade koji zadovoljavaju omjer cijene i kvalitete, a da pri tome izgledaju estetski upravo onako kako bi trebali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Claire Rose Cliteur (@clairerose)

No, vratimo se na kolovoz... I dalje su tu ribarske, jelly, kožne, mrežaste i sve ostale sandale koje trenutno postoje na tržištu, kao i japanke, te velike i male torbe od rafije. Tu su i ugodne prozračne drop-waist haljine od muslina i lana, ali i nešto elegantnije bluze koje idu savršeno u kombinaciji s hlačama opuštenog kroja, maramama i sunčanim naočalama. Zahvaljujući aktualnim Olimpijskim igrama, ove sezone su u fokusu i sportski komadi poput dresova, a moram vas sada malo i razočarati jer koliko god voljela da sam u high street ponudi naišla na odlične komade, trenutno im je ponuda malo dosadnjikava. Mislim da jednostavno ovaj mjesec nisu uspješno skinuli dizajne poznatijih brendova u čijim sam ponudama (na žalost vašeg i mog novčanika) pronašla nekoliko pravih ljetnih ulova koji će vam trajati godinama.

Okej, neću više duljiti, ionako ovaj dio rijetko tko i čita... U nastavku donosim moj izbor najpoželjnijih komada iz novih kolekcija kako luksuznih, tako i nešto povoljnijih brendova koje nosimo u kolovozu. Sretan shopping!

Elle izbor

Moda