Unsplash //

Činjenica da nam se dva blagdana poklapaju na isti dan je pomalo tužna ali padaju na četvrtak pa većina poslodavaca ipak spaja blagdane s vikendom, što znači samo jedno - produženi vikend i maštanje o bijegu iz Hrvatske, barem na kratko. Evo 3 preporuke gdje otići, a nalaze se tek nekoliko sati autom od Zagreba.

Ako krenete već danas popodne, imate na raspolaganju 3 puna dana za uživanje i punjenje baterija. Ovo nije još jedan članak u kojem ćemo vam predlagati odlazak u Istru ili Dalmaciju, već smo se bazirali na destinacije van Hrvatske, koje pružaju raznolike mogućnosti za opuštanje i avanturu, čineći vaš produženi vikend nezaboravnim.

Logarska dolina, Slovenija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ѕαηєℓα вєŠℓαgιĆ 🧿 (@sanela_a3sm)

Uživajte u prekrasnom krajoliku i opuštajućem boravku u srcu ove slikovite doline. Ako tržažite smještaj - Hotel Plesnik nudi savršenu kombinaciju prirodnih ljepota, udobnosti i nezaboravnih wellness trenutaka. Wellness centar boutique hotela Plesnik pružit će vam zasluženi odmor. Glavna atrakcija je vanjski bazen s terasom, no unutar hotela pronaći ćete veliki grijani whirlpool, dva studija za masažu te parnu, finsku i bio saunu, kao i ajurvedski centar. Bez obzira jeste li u unutarnjem ili vanjskom dijelu centra, uživat ćete u prekrasnom pogledu koji se proteže preko livada prema alpskim vrhovima.

Budimpešta, Mađarska

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Visit Budapest (@visitbudapest_official)

Tko kaže da se Budimpešta posjećuje samo u vrijeme adventa. Ako preferirate gradsku avanturu, Budimpešta je idealna destinacija, pogotovo u proljeće dok su temperature još izdržive. Uz bogatu povijest, predivnu arhitekturu i termalne kupke, ovaj grad nudi mnoštvo aktivnosti ali i odličnu gastronomiju. Isprobavanje njihovih tradicionalnih langosa se ne smije propustiti!

Jezero Balaton, Mađarska

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Reka Turoczi (@irunmom)

Svojim prirodnim ljepotama ali i nerazvikanim cijena jezero Balaton savršena je destinacija za produženi vikend. Najveće jezero središnje Europe, smješteno u srcu Mađarske, često je nazivano ‘mađarskim morem’, a ljudi ga obožavaju jer je kupanje u jezeru pravo osvježenje, ali i zbog brojnih atrakcija i aktivnosti duž njegovih obala, uključujući šarmantne gradiće, sportske opcije, kulturne sadržaje, festivale i izvrsnu gastronomsku ponudu.

Lifestyle