Nikša Kušelj
promo //

Nikša Kušelj

Tamo gdje kamen grli more, a vjetar šapuće priče prošlosti, Nikša Kušelj i njegov ansambl "Glasine" donose noć ispunjenu magijom. Orsula, s pogledom prema beskraju, svjetluca kao dragulj u noći, pripremajući se za koncertnu predstavu koja će šaptati u tišini i odzvanjati u srcima.

U srijedu, 14. kolovoza 2024., s početkom u 21:30 sat, "Nikša Kušelj i Najbolji Dubrovački Glasovi"- “Glasine”, će preplaviti zrak melodijama i stihovima iz zbirke "Dolce Garbo".

Na rubu litice, gdje se svijet završava a san započinje, Park Orsula pruža pogled na staru jezgru Dubrovnika i Jadransko more. Ovo mjesto, natopljeno poviješću i ljepotom, čini savršenu pozornicu za koncert koji slavi glazbu, poeziju i tajanstveni duh Mediterana.

Nikša Kušelj, čovjek od mnogih lica - glumac, pjesnik i glazbenik, vodi nas na intimno putovanje kroz stihove svoje zbirke "Dolce Garbo". Zbirka je puna okusa života - ljubavi, mora, obitelji, osvete i svakodnevnih novinskih napisa. Svaka pjesma otkriva dio autorove duše i filozofije, sada oživljene glazbom.

"Glasine", ansambl koji diše dušu jedne Nikšine pjesme, okuplja šarenu ekipu: Sebastian Vukosavić, Stijepo Gleđ Markos, Rikard Kužnin, Ivica Puljić, Vlaho Kordić, Ivan Colarić, Petar Puljić, Nikša Butjer i trubadurski duo Srđan i Vukan, svi oni donose svoj glas i svoju priču. Ovo nije običan koncert, ovo je posveta – posveta glasu, posveta gradu, posveta glazbi koja teče kroz vene vremena.

Nikša Kušelj, zajedno sa svojom braćom u notama – Rikardom, Ivicom i Vlahom – započeo je svoj put u crkvi, na školskim priredbama i malim karnevalima. Prošao je kroz bendove, autorske pjesme i svjetske hitove klapa i taraca. Večeras, pod zvjezdanim nebom, donosi pjesme koje bi zvučale i izgledale kao da su ostali na tom glazbenom putu – putu koji vodi kroz snove i sjećanja.

Poseban ton večeri daje glazbeni producent, aranžer i gitarist Lino Glavočić. Njegove ruke čarobnjaka stvaraju savršen okvir za glasove "Glasina". Na udaraljkama, kongama i cajonu, Zoran Tomović dodaje ritmičku dubinu, ritam koji kuca kao srce grada, kao srce svake pjesme kao I čitav niz glazbeno instrumentalnih iznenađenja.

Ovo nije samo koncert, ovo je putovanje. Putovanje kroz vrijeme i prostor, kroz prošlost i sadašnjost. Publika će osjetiti kako stare pjesme oživljavaju na novi način, kako se čuvaju uspomene i stvara nova glazbena baština. Svaka nota, svaki stih, svaka izvedba pričaju priču o ljubavi prema glazbi i gradu, o strasti koja nikad ne umire.

Nikša Kušelj i "Glasine" donose večer koja će ostati urezana u srcima svih prisutnih. Večer koja slavi ljepotu glazbe i poezije, koja nas podsjeća na važnost očuvanja naših korijena dok kročimo prema budućnosti. U harmoniji zvukova i svjetla, Dubrovnik će još jednom zasjati kao dragulj, a glasovi "Glasina" odjekivat će beskrajem, šapućući priče koje nas sve povezuju.

Vidimo se na Parku Orsula, gdje će vas Nikša Kušelj i njegov ansambl povesti na putovanje kroz dušu i srce Mediterana, kroz trenutke koje samo stihovi i melodije mogu dočarati. Dođite i doživite čaroliju "Dolce Garbo" pod zvjezdanim nebom Dubrovnika, na mjestu gdje se prošlost susreće s budućnošću, a srce Mediterana kuca u ritmu stihova i melodija.

Pop kultura