Lewis Hamilton
Instagram //

Lewis Hamilton

Nije rjetkost da su glazbenici vrlo dobri sportaši i sportašice, ali isto vijedi i obrnuto. I jedan i drugi posao traži izuzetno puno rada, truda i odricanja ali neki su ipak odlučili zamijeniti note za sportskim terenima. 

Kobe Bryant

Košarkaš Kobe Bryant je na samom početku 2000. godine skoro izdao svoj debitantski album „Visions.“ Sony je potpisao ugovor s njim i njegovom grupom CHEIZAW ali su ubrzo shvatili da su uložili novac u ne tako dobrog repera. Imao je zakazan album za proljeće ali nakon što su čuli debitantski singl „K.O.B.E.“, planovi za album su pali u vodu. Na kraju se ipak ispostavilo da mu je lopta više odgovarala od mikrofona. Ipak, ovaj sportaš je za svoju suprugu Vanessu naučio svirati „Moonlight “ sonatu Ludviga van Beethovena i to bez nota – cijeli komad je skinuo sam. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) 

Lewis Hamilton

Vozač Formule 1 Lewis Hamilton je prošle godine pokazao svoje glazbene sposobnosti. Upoznao je jednog od najboljih pijanista svijeta Kineza Langa Langa te mu je odsvirao Adelin hit „Someone Like You“ s njezinog albuma „21.“ Pijanist je postavio fotografije na društvenu mrežu X i napisao da je fasciniran njegovim stilom sviranja i podijelio svoju ljubav prema Formuli 1. Kasnije je Lang Hamiltonu odsvirao „Moonlight“ sonatu i predložio da mu to bude sljedeći komad za vježbanje. 

Katie Ledecky i Elizabeth Beisel

Klasik The Beatlesa „Let it be“ su izvele dvije američke plivačice, Katie Ledecky i Elizabeth Beisel. U kampu gdje su se pripremale za olimpijske igre u Riju, Beisel je svirala violinu i kazala je da joj je to bilo stresnije od Olimpijskih igara. Inače, svira ju od svoje treće godine. Ledecky je počela učiti svirati klavir kada je imala 8-9 godina ali je trebala izabrati između toga i plivanja. 

 

Pelé

Osim što je čovjek koji je zauvijek promijenio nogomet, Pelé je 1977. godine izdao studijski album. Zapravo, snimio je soundtrack za dokumentarni film o svom životu. Pelé je pisao stihove i skladao glazbu u suradnji s brazilskim glazbenikom Sérgiom Mendesom. Pjevao je na pjesmama "Meu Mundo É uma Bola (My World Is a Ball)" and "Cidade Grande (Big City).“ 

Pop kultura