Chappell Roan
Instagram //

Chappell Roan

Čini se da je prije dva dana američka glazbenica Chappell Roan srušila rekord za najveću posjećenost koncert na festivalu, a da nije bila headliner. Bilo je predviđeno da Roan nastupi na manjoj pozornici, ali je jasno da je interes bio toliko velik da je premještena na glavnu. Već u lipnju se dogodilo isto kada je na Bonnaroo festivalu u Tennesseeju premještena na veću pozornicu kako bi ju svi mogli vidjeti u ćuti uživo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ・゚: *✧ Chappell Roan ✧*:・゚ (@chappellroan)

"Plakala sam dok sam odlazila s pozornice na Lollapaloozi zbog velike podrške. Hvala vam hvala vam, uvijek ću ovo pamtiti" napisala je na svom službenom Instagram profilu. Organizatori su procijenili da je svi dan festival posjetilo više od 100 tisuća ljudi, a količina ljudi koja je pjevala i plesala na njezine pjesme je vidljiva na viralnim videima po Instagramu, TikToku i X-u. 

@lollapalooza hot to go @chappell roan ♬ original sound - Lollapalooza

Chappell se ove godine napokon dobila zasluge koje zaslužuje nakon više godina rada. Prošle godine je izdala debitantski album The Rise and Fall of a Midwest Princess, a pjesme poput "Red Wine Supernova" i "Femininomenon" su doživjele ogroman uspjeh. Na ovotjednoj Billboardovoj Hot 100 ljestvici, digla se s 11 na 10 mjesto s pjesmom "Good Luck, Babe!" 

Inače, festival je započeo 1991. godine, održava se u Grant parku u Chicagu i svake godine ga posjeti otprilike 400 tisuća ljudi. Ovaj festival putuje po svijetu pa se u prošlosti odražavao po Europi i gradovima poput Berlina, Stockholma, Pariza. Prije 14 godina se proširio i na Južnu Ameriku u Brazil, Čile i Argentinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ・゚: *✧ Chappell Roan ✧*:・゚ (@chappellroan)

Pop kultura