Jazz u vinogradu
Promo //

Jazz u vinogradu

Ove godine s oduševljenjem od 23. do 25.08. predstavljamo eklektičnu postavu svjetski poznatih jazz glazbenika koji će krasiti našu vinogradsku pozornicu festivala Jazz u vinogradu. Petak otvaramo sa TANTFREAKY - (POLAND), dok je subota rezervirana za kubanske latin jazz ritmove uz svjetski poznatu kubansku pjevačicu Yaremi Kordos i njen Kordos &AbreEvolution, te latin party do kasnih sati. Nedjelja kreće sa Jazz brunchom već od podneva, a kako izgleda budućnost jazza možemo čuti od onih najmlađih kroz gostovanje Škole Jazz Ravne (SLO), te promociju albuma „Timezone“ trenutno jednog od vodećih hrvatskih mladih Jazz glazbenika Borne Pehara i njegovog međunarodnog kvarteta (HR- BRA-SRB-HUN). Festival ćemo završiti uz Mozes & Kaltenecker (Hungary/Belgium) i njihov jedinstveni žanr koji se najbolje opisuje kao komorni artpop jazz.

Iako su glazba i priroda u prvom planu, Jazz u vinogradu potiče i druge umjetničke ekspresije pa ćemo tako uživati i u izložbi  „ Orion,saksofon,mjesec,kontrabas“- koju organiziramo u suradnji s udrugom kreatora D.tajl. (SLO) u Domu kulture Štrigova ali i u Masterclassu poznatih glazbenika za sve polaznike glazbenih škola.

Naravno posjet ovom vinorodnom kraju nemoguć je bez jedinstvenog eno- gastro iskustva (Međimurje je trenutno najnagrađivaniji vinski kraj RH) pa ćemo tako uživati u vinima obitelji Štampar (na čijem se položaju i nalazimo) te ukusnim zalogajim međimurskog chefa Marka Palfija.

Provjerite zašto Jazz u vinogradu proglašavaju najčarobnijim festivalom kontinentalne hrvatske i uživajte u spoju vrhunskog jazza- jedinstvenog prirodnog krajolika i svjetski nagrađivanih vina.

Pop kultura