Division ss25
Launchmetrics //

Division ss25

Ovaj nostalgičan trend brzo se širi društvenim mrežama, posebno TikTokom na kojem brojne it djevojke ponosno pokazuju svoje plišane igračke kojima ukrašavaju torbe i ostale modne dodatke. Trend ukrašavanja kako dizajnerskih, tako i onih pristupačnijih torbi personaliziranim dodacima poput privjesaka, traka, mašnica, naljepnica, pa čak i vintage predmetima iz second-hand trgovina nije ništa novo, ali izgleda kako su sada plišane igračke preuzele i ostale modne komada za što je najbolji primjer nedavna revija brenda (Di)vision na Copenhagen Fashion Weeku. 

Od kaputa izrađenog od plišanih igračaka a la Lady Gaga iz 2008. do odličnih patchwork modnih komada, u ovoj kolekciji smo vidjeli apsolutno sve što je potrebno za brat summer, ali i za brat jesen. 

Prema istraživanju iz 2021. godine koje je provela Pound Toy, milijuni odraslih u Ujedinjenom Kraljevstvu još uvijek posjeduju ili spavaju s plišancima iz djetinjstva. Ova povezanost s prošlošću inspirirala je modne brendove da u svoje dizajne uključe plišane igračke, pa tako uz (Di)vision, brendovi poput Mulberryja i Heaven linije Marca Jacobsa predvode ovaj trend.

@jujujucloe

The ultimate guide to accessorizing your bags 👜 You’ll need: 1️⃣ Soft toy keychains 2️⃣ Locks & keychain charms 3️⃣ Makeup charms 4️⃣ Initial charms  5️⃣ Carabiners  6️⃣ Hairclips, Pouches & Pins

♬ 오리지널 사운드  - HIPHOPPLAYA

Za mnoge, ovi dizajni koji uključuju plišance nude razigrano bijeg od često ozbiljnog svijeta mode. Kombinirajući sjećanja iz djetinjstva sa suvremenim stilom, brendovi stvaraju trend koji duboko rezonira s Generacijom Z. Stoga, povratak plišanih igračaka u modu služi kao podsjetnik da moda može biti i izvor nostalgije i oblik samoosnaživanja, pa se nemojte iznenaditi ako ih uskoro u ovoj funkciji vidite po gradskim ulicama. 

Moda