The Garment ss25
Launchmetrics //

The Garment ss25

Osim što nas je oduševila moda na njegovim ulicama, Tjedan mode u Kopenhagenu je iz godine u godinu sve primamljiviji tjedan. Bez obzira na dominaciju velike četvorke, Kopenhagen je predvodnik novog vala tjedana mode koji su zaista rodno mjesto budućih velikih imena modne industrije. Kao što je Sinead O’Dwyer koja nas je oduševila svojom revijom, prikazujući zašto je upravo ona odabrana za ovogodišnju dobitnicu Zalando Visionary Award, određene kolekcije drugih dizajnera su nas zaista ostavile bez daha. Osim toga, najavile su razne trendove koje vrlo brzo možemo očekivati u svim većim modnim središtima, ali i kod nas.

Mark Kenly Domino Tan

Zemlja je glavna tema kolekcije minimalističkog brenda MKDT. Dizajnerica i kreativna direktorica Caroline Engelaar ovime upotpunjuje svoju dosadašnju trilogiju kolekcija u kojoj je istraživala teme zraka i vode. Za iduću nas sezonu definitivno očekuje vatra, no zemlja nas je do sada najviše impresionirala. Rafinirani minimalizam koji je u ovom slučaju dobio više dimenzija i tekstura se odlično slaže s njenim dosadašnjim radom, a svjetla paleta boja koja seže od bež do sive je definitivno nešto što želimo nositi u toplim danima iduće godine.

Henrik Vibskov

Ima li što ljepše u modi nego vidjeti reference na umjetničko razdoblje nadrealizma? Još ako su te reference pametno i dobro uklopljene, poput motiva ruku u kolekciji Henrika Vibskova, našoj sreći nema kraja. Kolekcija inspirirana konceptom fluidnosti, kako odjeće, tako i identiteta, nas je zadivila fenomenalnom obradom tekstila i originalnih printova. Impresivne komade poput balonera od tila su pratili odlični, klasični komadi s intrigantnim printovima, a ovu kolekciju definitivno želimo odmah u našem ormaru.

Baum und Pferdgarten

Što je kolekcija u ovoj modnoj sezoni ako nije inspirirana sportom i Olimpijskim igrama? Bez obzira na sportsku referencu koja je itekako bila vidljiva u novoj kolekciji Baum und Pferdgarten, s određenim primjesama filma Challengers, predstavila je novu i znatno više chic sportsku viziju. Od office i back to school ready sportskih silueta do intrigantnih materijala, ovu kolekciju možemo itekako zamisliti kao našu capsule spring garderobu.

The Garment

Kolekcija mlade dizajnerice Charlotte Eskildsen je za narednu sezonu inspirirana vintage materijalima koje je pronašla u obližnjim second hand trgovinama. Ako nešto najbolje opisuje ovu kolekciju, to su onda riječi ‘’udobno’’ i ‘’taktilno iskustvo’’. Naizgled jednostavne siluete skrivaju more trikova i utilitarističkih detalja, a trenutno se ne možemo sjetiti bolje office-to-clubbing kolekcije na tržištu.

(Di)vision

Možda najzabavniju kolekciju Tjedna mode u Kopenhagenu možemo (ponovo) pripisati brendu (Di)vision. Od kaputa izrađenog od plišanih igračaka a la Lady Gaga iz 2008. do odličnih patchwork modnih komada, ova kolekcija ima apsolutno sve što je potrebno za brat summer, ali i za brat jesen. S primjesama clubbing i rave kulture, posebice u komadima koji više otkrivaju nego što pokrivaju, ova nam je kolekcija prvi odabir za nadolazeću sezonu jesenskih zabava.

Moda