Bibbi Parfum
Instagram //

Bibbi Parfum

Uvijek se veselimo kada pronađemo nove brendove niche parfema. Niche parfemi se često proizvode u manjim serijama i nisu masovno dostupni. Fokus je na jedinstvenim mirisima koji se ne mogu lako naći u komercijalnim parfumerijama. Njihova cijena je viša od ostalih parfema ali ti brendovi koriste visoko kvalitetne prirodne sastojke i rijetke esencije, što rezultira bogatijim i trajnijim mirisima. Također, takozvani nosovi koji stvaraju ovakve parfeme imaju umjetnički pristup. Imaju kreativne slobode u izboru mirisnih nota i kombinacija, što vodi ka neobičnim I posebnijim notama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIBBI PARFUM (@bibbi.parfum)

Najnoviji brend koji smo pronašli je Bibbi. Pokrenula ga je švedska kretivna dizajnerica Stine Bibbi Seger sa svojim suprugom Janom Vilhelmom Ahlgrenom. Osnivačica je kazala da je svaki miris inspiriran pričama i susretima koje je imala dok je meditirala. Baš to ističe kao posebnost ovog brenda te ističe da su svi mirisi unisex. Pakiranje parfema je posebno dojmljivo zbog takozvane bogate Klein plave, nazvanu po francuskom umjetniku Yvesu Kleinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stina Bibbi Seger (@stina.bibbi)

Nazivi parfema također imaju značajne i imaju cijelu priču. Parfem Radio Child je nadahnuto djetetom s kraja 18. stoljeća koje je odjednom nestalo. Priča kaže da je dijete izvanredno sviralo klavir i da je pohađao privatne sate kod, niti više niti manje nego Ludwiga van Beethovena. Zbog toga sve radio stanice na datum djetetovog nestanka puštaju Beethovenu sonatu broj 14. u C-duru poznatiju kao „Mjesečina“. Neki od ostalih zanimljivih naziva su Rainbow Rose, Boy Of June kojeg je kreirala inspirirana svojim suprugom, Ghost of Tom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stina Bibbi Seger (@stina.bibbi)

Ljepota