XD FW 24-25
xenia design //

XD FW 24-25

Otkrijte dizajn koji koristi najsuvremenije principe u krojenju, utemeljene u bogatoj avangardnoj povijesti brenda. Kolekcija je vizualno i taktilno istraživanje koje spaja suvremene ideje i avangardni dizajn, stvarajući novi narativ.

Kolekcija je inspirirana minimalizmom i kontrastom zimskog krajolika, paleta boja priziva mirnu ljepotu ledeno bijele boje, dok teksture tkanina oponašaju mekoću snijega. Suprotno tome, odvažna lava narančasta boja simbolizira snažnu energiju, stvarajući dramatičan kontrast unutar zimske palete. Ova vibrantna boja se s vremenom transformira - jedinstvena meka površina naposljetku otvrdne u kristalične oblike.

Asimetrične siluete i lepršavi nabori odražavaju promjenjive pokrete rastaljene lave. Modularne i izdužene siluete donose svestranost i prilagodljivost, dok metalik i reflektirajući detalji, inspirirani hladnim zimskim suncem, unose ledenu svjetlost u kolekciju. Otkrijte ju na lakiranim detaljima i metalnim modnim dodacima u formi lanaca koji se mogu nositi kao ogrlice, narukvice i oko struka. Igra svjetla na lakiranim odjevnim predmetima stvara dinamično i stalno promjenjivo vizualno iskustvo.

Vatirane jakne i predimenzionirani kaputi zauzimaju središnje mjesto u kolekciji, ove sezone reinterpretirani su s luksuznim i sofisticiranim zaokretom. Ekološki prihvatljivi materijali oponašaju izgled i kvalitetu kože. XD i ovom kolekcijom nastavlja poznatim i progresivnim stavom prema održivoj modi. Cijela kolekcija je dizajnirana i proizvedena u Hrvatskoj i već je dostupna u XD prodajnim mjestima u Čakovcu, Dubrovniku, Opatiji, Zagrebu i online na xd-store.com.

photo: Matej Jurčević @matej.jurc
mua: Iva Rukavina @ivaarukavina
model:  Marija Zrakić, @faithmodelmgmt
Moda