Rihanna
Profimedia //

Rihanna

Rihanna se ove godine ponovno pojavila na Crop Over festivalu na njezinom rodnom Barbadosu. Festival je poznat po raskošnim kostimima i glazbenica je i ovaj put pokazala koliko drži do svoje rodne države i kulture. Tijelo su joj prekrivali brončani i zlatni kristali, a iste boje je koristila i na ukrasu za glavu. Ovakvi tradicionalni kostimi su nezamislivi bez perja. Raznobojna perja su započela kod ramena te su se širila u oblik krila pa su se spuštala sve do poda.

Rihanna je 2021. godine proglašena Nacionalnom Heroinom Barbadosa, a tri godine prije je bila ambasadorica njihove Vlade. Rođena je u St. Michaelu gdje se svake godine održava parada Grand Kadooment u sklopu Crop Over Festivala. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sluggy Dan (@therealsluggydan)

Ovaj festival se počeo održavati u 17. stoljeću kada su robovi radili na plantažama šećera te su slavljem obilježavali žetvu. Za vrijeme Drugog svjetskog rata se potražnja za šećerom osjetno smanjila i zbog toga su brojne plantaže bile zatvorene. Proslave su se pokušale oživjeti 60-ih, ali tek je 70-ih i 80-ih došlo do potpunog oživljavanja i rođeno je ono što znamo kao Crop Over.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teisha • Carnival, Travel & Fitness (@carnivalbae)

Crop Over je jedan od najraznovrsnijih festivala na svijetu zbog ispreplitanja baštine, zabave, glazbe i kostima. Naziva se karnevalom Barbadosa, slično kao festivalu u Riju u Brazilu. Za vrijeme trajanja festivala, održavaju se brojni koncerti regionalnih i lokalnih glazbenika i glazbenica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbados Crop Over Festival (@lovecropover.bb)

Moda