Sabrina Carpenter
Instagram //

Sabrina Carpenter

Iako može izgledati kao da se Sabrina Carpenter pojavila odnikud s pjesmama "Espresso" i "Please please please" to je zaista daleko od istine. Ova američka glazbenica se trenutno nalazi na svojoj petoj turneji "Short N' Sweet" koja izgleda nevjerojatno i sve je promišljeno do najmanjeg detalja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Carpenter je poznata po svom makeup look što je, uz kosu, postao jedan od njezinih zaštitnih znakova. Ona i njezin tim shvaćaju važnost stvaranja imidža koji u pop svijetu podrazumijeva i pomno kreiranje vizualnog identiteta. Između ostalog, on uključuje kostime na nastupima, stil frizure, makeup, street style koji se pomno odabire uz pomoć stilista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Ovog puta ćemo se fokusirati samo na makeup. Ovakav makeup uz nevjerojatno voluminoznu plavu kosu izgleda kao da je ispala iz nekog filma koji miješa 80-e i 50-e godine. Carpenter ima baby face poput Selene Gomez koje (napokon!) ne želi promijeniti. Dapače, ona ga još više naglašava s hrpom rumenila. Na TikToku bi joj rekli da ima blush blindness (kada osoba ne zna mjeru s rumenilom, pa ga stavi previše), ali nam se nekako čini da ona to zna iznositi. Boja rumenila je uvijek roza ili crvena i nikada u nijansama koje naginju na neutralniju stranu spektra. Nije novost da je rumenilo doživjelo povratak na velika vrata i podsjeća na 80-e, a Carpenter dopridonosi tom trendu. Ostatak kože je također odrađen bez greške. Uvijek sjaji, ali nikada previše, a da se za pretpostaviti da preko cijelog rumenila stavi blush topper. To je proizvod koji izgleda kao rumenilo i može se tako koristiti, ali ima drugačiju funkciju. Kao što mu ime kaže, služi kao dodatni sloj nakon što završite s aplikacijom rumenila. Pruži vam sjaj koje inače nije moguće dobiti s običnim rumenilom i odličan je za kamere i reflektore. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Još jedno obilježje njezinog makeup looka su konturirane usne. Ono što Carpenter napravi je da precrta usne, ali je olovka uvijek nekoliko nijansi tamnija od ruža ili sjajila. Posebno naglasak stavi na gornju usnu, ali nikada ne izgleda neprirodno. Što se tiče očiju, naglašene su smeđim sjenilom i linerom. To nije tip linera po kakvom je prepoznatljiva Adele već je puno mekši. Vjerojatno je da njezin makeup artist koristi samo crnu olovku ili je potegnuo vrlu tanku liniju s tekućim linerom. Uvijek je potrebno izbalansirati look tako da se zna što je u fokusu - iznimka su editorial lookvi. Ona vrlo dobro zna da joj u fokusu trebaju biti obrazi stoga ne želi odvraćati pažnju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Ljepota