'Joker: Folle a Deux' Premijera
Profimedia //

"Joker: Folle a Deux" premijera
 

Filmski festival u Veneciji oduvijek je bio pozornica za filmska remek-djela, pa ni ova godina nije bila iznimke. Dugoočekivani nastavak "Joker: Folie À Deux" imao je svoju svjetsku premijeru uz gromoglasne 12- minutne ovacije koje su odjekivale povijesnim Palazzo del Cinema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joker Movie (@jokermovie)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joker Movie (@jokermovie)

Zvijezde Joaquin Phoenix i Lady Gaga, o kojima se mnogo pisalo uoči izlaska filma, pojavili su se na premijeri u pratnji svojih boljih polovica, a posebnu pažnju privukla je Gagina avangardna modna kombinacija. Joker: Folie À Deux nastavlja tamo gdje je prethodni film stao, uranjajući gledatelje natrag u iskrivljeni svijet Arthura Flecka, sada zatvorenog unutar zidova Državne bolnice Arkham. Nastavak uvodi novu dinamiku u priču i stavlja naglasak na složeni odnos između Flecka i Harley Quinn, koju glumi ni manje ni više nego Lady Gaga.

Todd Phillips, Joaquin Phoenix i Lady Gaga sudjelovali su na konferenciji za novinare ranije tijekom dana, gdje su razgovarali o izazovima i inspiracijama iza filma. Phillips je priznao da je pritisak stvaranja nastavka bio zastrašujuć, ističući povećana očekivanja nakon monumentalnog uspjeha prvog filma, koji je zaradio više od milijardu dolara i postao kulturni fenomen.

"Prvi film se uvelike bavio Arthurovim padom u ludilo, a glazba je uvijek bila dio tog putovanja," objasnio je Phillips. "S ovim filmom željeli smo to podići na višu razinu. Ideja da glazba postane još jači dio priče bila je nešto o čemu smo Joaquin i ja razgovarali dok smo još bili na snimanju prvog Jokera. Dovođenje Lady Gage, činilo se kao savršen način da evoluiramo tu ideju."

Gaga je također podijelila svoje misli o jedinstvenoj prirodi filma. "Ne bih to nazvala mjuziklom u tradicionalnom smislu," pojasnila je. "Glazba služi kao emocionalni izlaz za likove, način da izraze ono što riječi same ne mogu prenijeti. Kad sam vidjela originalnog Jokera, duboko me dirnuo. Joaquinova izvedba otvorila mi je oči za aspekte ljudske prirode koje nisam potpuno razumjela prije."

U nastavku se također vraća Zazie Beetz kao Sophie, kao i Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland i Harry Lawtey, a kako doznajemo, film je u kinima dostupan od 2. listopada. Jedva čekamo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joker Movie (@jokermovie)

 

 

 

Pop kultura