Zatvaranje Olimpijskih igara u parizu 2024
profimedia //

Zatvaranje Olimpijskih igara u parizu 2024

Iako su se Olimpijske igre u Parizu završile prije nekoliko dana spektakularnim nastupima Billie Eilish, Yseult, Red Hot Chilli Peppers i ostalih, masu korisnika na društvenim mrežama je oduševio (i razljutio) plesač odjeven u zlatnu couture kreaciju i klavijaturist Alain Roche koji je u zraku vertikalno svirao klavir odjeven u kreaciju od nekoliko metara filma iz VHS kazeta.

Sve to je bilo djelo Kevina Germaniera, mladog francuskog dizajnera koji je svoju karijeru počeo nedugo nakon početka ne tako davne pandemije. Germanier je vrlo brzo zaokupio pozornost modnog svijeta svojim inovativnim kolekcijama koje su upcycling stavile na prvo i jedino mjesto u njegovom brendu.

Vidljivo od njegove prve kolekcije, Germanier obožava raditi s nekonvencionalnim materijalima poput perlica, Lego kocki, deadstock materijala i slično. Osim toga, Germanier je poznat po ekstenzivnom korištenju perja u svakoj zamislivoj boji, što njegove kreacije čini automatski prepoznatljivima.

Smješten negdje između materijalne inovativnosti Paca Rabannea, elegantnog Valentina iz šezdesetih i intelektualnih silueta Miuccie Prade, Kevin Germanier je zaista predstavnik novog vala mladih francuskih dizajnera koji su se vrlo brzo izborili za svoje mjesto pod suncem. Iako je njegov brend mlad i dalje neovisan, bio je jedan od rijetkih kojem je LVMH dopustio uključenje u usku i dobro čuvanu produkciju odjeće za Olimpijske igre u Parizu. Posebice kada se uzme u obzir to da su njegove kreacije odabrane za samo zatvaranje OI koje je gledao multimilijunski auditorij, time je njegov inovativan rad još posebniji.

Germanier nije stranac kada su u pitanju kombinacije koje zahtijevaju visokooktanski glamur, a među omiljenim zvijezdama i muzama su mu mnoge drag kraljice iz franšize RuPaul's Drag Race i Drag Race France. La Grande Dame mu redovno otvara ili zatvara revije, a sigurni smo da ćemo na njegovoj reviji vidjeti i nedavnu pobjednicu francuskog izdanja Drag Racea, Le Filipa.

Moda