Marni Spring Summer 2025
Launchmetrics //

Marni Spring Summer 2025

Na najnovijem izdanju milanskog fashion weeka, modeli su na modnoj pisti brenda Marni išetali s tankim obrvama. Već cijelo desetljeće je neusporedivo jači trend jačih obrva koji se vinuo u nebesa s pojavom Care Delevingne. Ona je utjelovila taj trend i postavila standard za obrve kakve su svi željeli. Iako se 2012. i 2013. godina ne čine daleko, ipak se štošta promijenilo u modnom svijetu. Više nego ikad, stil je postao individualan i ne pretjeruje se ako se napiše da danas svatko može izgledati kako želi. Isto vrijedi i za obrve jer nema pravila jesu li u modu debele ili tanke. Model Bella Hadid je "zaštitno lice" tankih obrva isto kao što je Delevigne bila za pune. 

Još jedan model i influencerica koja je pokrenula razgovor o tankim obrvama je Gabbriette, it djevojka koja se pojavila u spotu za pjesmu 360 Charli xcx. Njezin imidž po pitanju šminke je izgrađen na takvim obrvama, neurednom smokey eyesu i definiranim nude usnama. Ponekad ih izbijeli tako da se niti ne vide na licu, a ponekad napravi samo tanku crtu olovkom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabbriette B (@gabbriette)

Ovakav look nije nastao danas. Svima je prva asocijacija Kate Moss u 90-ima koja je neizbježno lice na mood boardovima tog doba. Gwen Stefani je za vrijeme benda No Doubt također bila jedno od najprepoznatijih lica, poglavito u videospotu za pjesmu "Don't Speak." Prije svih njih u zadnjem desetljeću prošlog stoljeća su glumice za vrijeme nijemog filma poput Clare Bow i Thede Bare bile makeup ikone. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanya Rušnák (@taanyarusnak)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by No Doubt x Gwen Stefani 🍊✨ (@nodoubtnation)

Je li se ovo može protumačiti kao veliki povratak tankih obrva, rano je za prognozirati. Razlog tomu je upravo misao iz prvog paragrafa da danas ne postoje trendovi kao prije samo desetak godina. Neće biti out ako se nose izrazito popunjene obrve, ali niti ako su odabir tanke. Na koncu, tu se i krije ljepota, jer nije prisutno jednoumlje već pluralizam koji podrazumijeva pravo izbora. 

Ljepota