Lash fixation lengt definition tubing maskara
jane iredale //

Lash fixation lengt & definition tubing maskara

Brojni proizvođači kozmetike posljednjih su petnaestak godina pokušavali formulirati tubing maskaru, no tek je Jane Iredale uspjela stvoriti proizvod koji zadovoljava sve kriterije što ih obećava - a to su ravnomjernost pri nanošenju, postojanost, otpornost na znoj i suze te nevjerojatna lakoća odstranjivanja. A kako je Jane Iredale brend koji je svoj imidž izgradio na prirodnim i potpuno bezopasnim sastojcima, i ova inovativna maskara savršeno je sigurna za korištenje te čak ni na najosjetljivijim očima neće izazvati nikakvu reakciju. Također, idealna je za žene kojima maskara ili sredstva za njeno uklanjanje mogu uzrokovati iritacije na koži oko očiju, kao i za one koje nose leće. 

U čemu je tajna Lash Fixation Length & Definition Tubing maskare?

Za razliku od klasičnih maskara koje imaju ili uljnu ili vodenu bazu, ova ima i vodenu i uljnu - s tim da je vodena baza nadogradiva formula koja sadrži fleksibilne polimere. Funkcija tih polimera je da ravnomjerno obavijaju trepavice, jednu po jednu, stvarajući efekt zaštitnog filma oko svake dlačice (poput cjevčica, tuba). Pritom su trepavice razdvojene, zbog čega djeluju gušće i duže. Glavna značajka polimera je njihova postojanost, to što se ne truse, ne stvaraju grudice, ne razmazuju se ni ‘preslikavaju’ na masnu ili oznojenu kožu - baš kao vodootporne maskare.

Nevjerojatna lakoća uklanjanja

No, za razliku od vodootpornih maskara, koje se uklanjaju uljnim čistačem, Jane Iredale Lash Fixation Length & Definition Tubing maskara odstranjuje se - toplom vodom. Naime, ‘tube’ koje obavijaju trepavice u kontaktu s toplom vodom doslovno će skliznuti ako ih povučete prstima. 

U posljednje vrijeme dosta se govori o tome da svakodnevno nanošenje maskare kroz duži vremenski period može utjecati na kvalitetu trepavice i zdravlje očiju, no Jane Iredale Lash Fixation Length & Definition Tubing maskara zbog svojih je sastojaka i tubing tehnologije potpuno sigurna. 

Riječ stručnjaka

“Neki sastojci koji se nalaze u maskarama mogu isušiti i stanjiti trepavice te posljedično dovesti do njihovog ispadanja. U nekim slučajevima, pak, mogu uzrokovati disfunkciju tzv. Meibomovih žlijezda, koje izlučuju lipide u suzama te tada suze prebrzo isparavaju, a oči postaju suhe i nadražene. Suhoća oka potom postaje glavni uzrok iritacije te potencijalno može dovesti do razmnožavanja bakterija koje izazivaju infekcije. Neke komponente iz maskara ili sredstava za čišćenje mogu migrirati u oko i prekriti njegovu površinu te na taj način također utjecati na funkciju suznog filma. S obzirom na ove potencijalne posljedice koje donosi učestalo nanošenje maskare, a i činjenice kako je mnogim ženama šminkanje bez nje nezamislivo, jako je važno prednost dati maskarama s prirodnim sastojcima”, ističe dr.sc. Maja Kovačević, dr. med. spec. dermatovenerolog

A kakve sastojke sadrži Lash Fixation Length & Definition Tubing maskara?

Karnauba vosak - daje maskari kremastu teksturu, koja omogućuje ‘tubing’ efekt, odnosno, obavijanje svake pojedine trepavice. Na taj način pojačava volumen trepavica.

Ulje sjemenki jojobe - bogato antioksidansima, presudnim za zdravlje korijena trepavice. Ima hidratantni učinak.

Prerađeni ekstrakt biljke kruhovac (jackfruit) - hidratizira i štiti.

Kompleks riže, fermentirane rajčice, keratin i aminokiseline - pomažu pri uvijanju i podizanju trepavica. Jačaju korijen i produljuju učinak uvijanja.

Savjeti uz koje ćete zablistati još više

* Trepavice moraju biti savršeno čiste i suhe prije nanošenja tubing maskare, na njima ne smije biti čak ni regenerator.

*  Lash Fixation Length & Definition maskara se nadograđuje dok je još mokra. Drugim riječima, ako želite staviti drugi ili treći sloj, ne smijete čekati da se prethodni sasuši i stvrdne. To je jedini način da se ‘tuba’, taj ovijajući sloj, savršeno stopi.

* Ne koristite proizvode za skidanje make-upa, jer neće odstraniti tubing maskaru. 

* Dovoljno je samo nekoliko sekundi ispirati toplom vodom, koja će otopiti ‘tube’ i odvojiti ih od trepavica - a potom ih skinuti prstima ili blazinicom.

Ljepota