ethel cain na miu miu fw24
launchmetrics //

ethel cain na miu miu fw24

Ako još uvijek ne znate tko je Ethel Cain, onda nam je zaista žao. Američka konceptualna i alternativna glazbenica je jedno od najugodnijih iznenađenja glazbene scene u ovom desetljeću, a od samog početka je počela osvajati srca čitave modne industrije, pa čak i ono intelektualne Miuccije Prade. Britanski ELLE je Ethel Cain početkom godine opisao kao ‘’glavnu, buduću zvijezdu naoružanu kultom sljedbenika, neodoljivim modnim kampanjama za Givenchy i Miu Miu, te kao jedno od glavnih imena koje će eksplodirati tijekom ove godine’’. Izgleda da su bili u pravu, jer se po posljednjim podacima njen debitantski album Preachers Daughter ovog tjedna u SAD-u prodao u nikad većem broju.

Ethel Cain, pravim imenom Hayden Silas Anhedonia, za sebe kaže da je hodajući umjetnički projekt. Nadahnuta kršćanskom glazbom i gregorijanskim pjevanjem, s tekstovima pjesama usmjerenim na nostalgične i južnjačke gotičke teme SAD-a, glazba joj je povezana s ambijentalnim, indie rockom i folk žanrovima. Objavila je više albuma na raznim streaming platformama pod različitim aliasima prije nego što je službeno počela raditi na svom glavnom glazbenom projektu i albumskoj trilogiji sredinom 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ♡ Ethel Cain Updates ♡ (@ethelsource)

Kritičari diljem svijeta hvale "kinematografiju" i atmosferičnost njenih pjesama, a sama Cain je u nekoliko intervjua izjavila kako je inspirirana triler i horor filmovima prošlih vremena. Cain kombinira elemente rocka, countryja i nostalgije uparene s izuzetnim vokalom i ponekad potresnim tekstovima, što sve skupa za rezultat daje njenu upečatljivu glazbenu i vizualnu pojavu. Cain također navodi Florence Welch, glazbenicu poznatiju pod stage imenom Florence + The Machine kao svog vječnog idola, a prošle joj se godine ostvario san kada je s Welch otpjevala pjesmu Morning Elvis na njenoj turneji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Florence + the Machine Fan Club (@thefatmfanclub)

Cain je 2022. objavila svoj debitantski album Preacher's Daughter koji je naišao na ogromne pohvale kritike i zbog kojeg je skupila veliki broj obožavatelja. Već su ga tada neki nazivali albumin godine, posebice zbog pjesme American Teenager koja je prošle godine završila na tradicionalnoj ljetnoj playlist Baracka Obame.

Pitchfork za album kaže kako ima tempo poput voska u svijeći koji potom iznenadno eksplodira. Album je u doslovnom smislu istovremeno biografija, putovanje i filmsko iskustvo koje vas nakon svakog slušanja ponovo doziva. Od potresnih balada poput A House in Nebraska i Hard Times do pjesama koje prelaze trajanje od 7 minuta poput Thoroughfare i Ptolemaea, Hayden ovim albumom ispisuje prvi dio fiktivne priče o životu Ethel Cain koja prolazi kroz more tragedija i osuda njenog trans identiteta od strane religiozne sredine u kojoj je odrasla. Hayden je krajem prošle godine izjavila kako će drugi dio albumske trilogije biti o Ethelinoj majci, a treći o ocu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ♡ Ethel Cain Updates ♡ (@ethelsource)

Gotička estetika i Americana vibe joj je zaradio (ne)zaslužene usporedbe s Lanom Del Rey, ali i simpatije svijeta mode. Od Marca Jacobsa do Givenchyja, s čijim je nekadašnjim kreativnim direktorom Matthewem Williamsom snimila čak i duet na Coachelli, Ethel Cain je go-to odabir za stvaranje upečatljivog modnog trenutka koji oduševljava Gen Z, ali i starije generacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 1017 ALYX 9SM (@alyxstudio)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Matthew M Williams (@matthewmwilliams)

Vjerojatno nitko drugi ne voli Cain koliko ju voli Miuccia Prada, posebice za njen brend Miu Miu. Glazbenica se već nekoliko puta pojavila rame uz rame s Gigi Hadid i ostalim velikim zvijezdama u kampanjama za brend, a uz Miu Goth i Troye Sivana je postala stalno poznato ime koje možemo uvijek vidjeti na Miu Miu pistama. Njen hod i outfit na Miu Miu reviji za jesen prošle godine je tada dostigao viralan status, a Cain je bila posvećena jedna čitava kampanja vezana za tu kolekciju.

Sigurni smo kako će se za Ethel Cain ove godine još dalje i šire čuti, a mi za to vrijeme jedva čekamo nastavak njene albumske trilogije i još koji njen hod na Miu Miu pisti. Sigurni smo, već idućeg mjeseca u Parizu.

Pop kultura