Prefall 2024
Lokomotiva //

Prefall 2024

Kroz povratak i prolazak kroz najdraže prostorije škole, učionice, te školsku dvoranu ideja je bila prezentirati neke od ključnih modela za kraj ljeta i jesen 2024. Komadi za jesen koji izvrsno odijevaju od jutra do mraka su razigrani, ne sputavaju, ali su opet neodoljivo prigušeno seksi na specifičan Lokomotivin način.

Uz neizostavna odijela koja su okosnica svake Lokomotivine kolekcije našli su se i kompleti u varijantama sakoa ili bomber jakni sa kratkim suknjicama. Siluete su postale još moćnije i bezobraznije, pomalo drske, a dužine suknji i hlačica mrvicu kraće i izazovnije. Haljine zavodljivih volumena u taftu i raskošnoj lila svili ostavljaju bez daha, a lepršava crna kratka svilena haljina golih leđa s raskošnim nabranim detaljem rukava već se nametnula kao bestseler.

Detalji bogatih, razigranih volana u taftu u kontrastu sa strožim dojmom koji nam ostavljaju odijela i sakoi savršen su primjer tog nepomirljivog, pomalo kontradiktornog Lokomotivinog karaktera. U kolekciji se našlo i par opuštenih komada u lanu koji su izvrsni za završetak ljeta i ugodnu toplu jesen. Svaki komad temeljito je promišljen, a posebna pozornost posvećena je detaljima, njihovoj elaboraciji i poigravanjem s istim, tako da jedno odijelo npr. broji čak oko 90 gumbi. Lokomotiva ostaje vjerna prirodnim i najfinijim tkaninama, tako da su od materijala korišteni lan, svila, svileni taft, pamuk i vuneni štof.

Aktualne boje su uz one već klasične Lokomotivine – crnu, bijelu i ovog puta blijedo ružičastu, svijetlo plava i lila. Veoma ženstvena, razigrana kolekcija, ali nadasve elegantna i opet moćna u svojoj srži dati će svakom volju za povratak u „školske klupe“ i povratak svim radnim obavezama. 

Za samu prezentaciju kolekcije fotografkinja Sara B. Moritz kolažirala je fotografije kolekcije u kombinaciji sa fotografijama detalja učionica i plakata koje su izrađivali učenici „OŠ Sesvetski Kraljevec“, te fotografijama bilježnica i leksikona same dizajnerice iz njenog vremena pohađanja istoimene škole. „Ovim putem bih posebno htjela zahvaliti ravnatelju „OŠ Sesvetski Kraljevec“, te svim zaposlenicima koji su nam omogućili da ovu našu ideju sprovedemo u djelo. Svoje osnovnoškolsko obrazovanje i vrijeme provedeno u prostorijama ove škole pamtim kao jedno od najljepših formativnih perioda života i sigurno ne bih bila ovdje gdje sam sad bez svih tih divnih ljudi koji su ostavili traga na mom odrastanju. Ovo je moje malo hvala njima i jedna intimna posveta jednom od najbezbrižnijih perioda u mom životu.“- izjavila je dizajnerica. 

Fotografiju, video i produkciju potpisuje Sara B. Moritz, a za make-up je zaslužna Kristina Hošnjak iz Aoma Make up Academy. Nova kolekcija se može vidjeti na Lokomotivinom Instagram profilu @lokomotivabylana, uživo u atelijeru na adresi Bauerova 22 ili na novo redizajniranom website-u www.lokomotivaworld.com.

Moda