Miu Miu SS24
Launchmetrics //

Miu Miu SS24

Koliko puta vam se dogodilo da ste pretrpali kofer za more? Moj odgovor će vas iznenadili, budući da se mogu pohvaliti s tim kako sam u proteklih nekoliko godina postala pravi profesionalac u ovom mnogima napornom procesu. Za putovanje od 10-ak dana uspješno se spakiram u svega pola sata i ne, nemam unaprijed smišljene popise po kategorijama odjeća, šminka, tehnika i slično, iako ni to nije loša metoda. Princip po kojem se ja pakiram je vrlo jednostavan, a naziva se travel capsule wardrobe.

Što je travel capsule wardrobe?

Za pojam capsule wardrobe do sada ste već sigurno negdje čuli, barem u kontekstu estetike tihog luksuza na kojem je isti manje više baziran. Travel capsule wardrobe uključuje kolekciju osnovnih odjevnih komada koji se međusobno lako kombiniraju kako bi se stvorilo više različitih outfita. Ideja je da imate manji broj kvalitetnih komada koji su univerzalni i funkcionalni, čime se maksimalno iskorištava prostor u koferu. Ovo podrazumijeva pažljivo biranje odjeće koja je pogodna za različite aktivnosti i vremenske uvjete tijekom bilo koje putovanja.

E sada, naravno da ovaj princip dosta ovisi i o osobnom stilu osobe. Mislim kako se meni osobno puno lakše spakirati od nekoga tko nema 10 sličnih lanenih košulja u ormaru i tko preferira svaki dan nositi neki drugi ekstravagantniji look. No, s obzirom na to da je ljeto vrijeme kada uistinu odjeću koju nosimo svodimo na minimum, mislim da čak i oni kojima je baza u ormaru kratka kožna suknja i top u boji, mogu uspješno slijediti sljedeće korake i prilagoditi ih svojim osobnom stilu i preferencijama.

Odabir osnovnih komada

Osnovni ili bežični komadi odjeće obično uključuju sljedeće modne komade: 

Gornji dijelovi

Nekoliko neutralnih majica kratkih rukava, topova ili bluze trebalo bi se pronaći u svakom koferu. O njihovoj važnosti i svestranosti ne trebam puno pisati, a s istima se možete beskonačno igrati. Recimo da ste na put ponijeli jedan dobar bijeli pamučni top. Uz prugaste bermude idealan je odabir za ručak na obali, a uz heklanu suknju, clutch torbicu i kožne sandale, za večernji izlazak s prijateljicama ili s kim god već putujete. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kaia (@kaiagerber)

Donji dijelovi

Jedne dobre lanene hlače, denim bermude ili crna suknja koja se mogu nositi uz različite gornje dijelove također su must have u ljetnom koferu. Najbolje je što ih možete kombinirati i uz gornje dijelove kupaćih kostima koji izgledaju kao topovi, pa ste tako osigurani kako za plažu, tako i za šetnju gradom na plus 30. Ako je ovo ipak previše otvoreno za vaš ukus, preko gornjeg djela kupaćeg kostima možete prebaciti i spomenutu lanenu bluzu u nekoj neutralnoj boji. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli EMELIE LINDMARK (@emitaz)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gabrielle Caunesil Pozzoli (@gabriellecaunesil)

Haljine

Univerzalna lepršava haljina koja može biti casual ili formalna idealan je ljetni odabir. Ne zauzima puno mjesta u koferu, a može se lako transformirati uz pomoć kožnog remena. Ja osobno ljeti favoriziram duže laganije modele (znam apsurdno), ali svakako je u koferu dobro imati jedan kraći, jedan duži model. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leonie Hanne (@leoniehanne)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝔛 (@xeniaadonts)

Kardigan

Znam da je ljeto, ali za sve vremenske prilike i neprilike ne bi bilo loše kada biste u kofer spakirali i jedan laganiji kardigan. Možete ga odjenuti uz spomenutu lepršavu haljinu ili ako vam postane prevruće prebaciti ga preko ramena i dalje izgledate chic i sređeno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gertrude Tornvall (@gertrudetornvall)

Obuća

Par udobnih cipela za hodanje poput japanki ili sandala je must, a obavezno spakirajte i jedne cipele na petu u kojima je koliko toliko moguće izdržati cijelu večer plesa. 

Modni dodaci

Ljeti su u fokusu šeširi i sunčane naočale, pa ih nemojte zaboraviti ponijeti sa sobom. Što se nakita tiče, moj savjet je da ponesete nakit koji na sebi nema puno boja i koji ide na apsolutno sve. Po mogućnosti i da je otporan na vodu jer ako ga izgubite negdje na plaži, po ovoj metodi pakiranja, u koferu nećete  pronaći drugi. Manje je više! Marame su također dobar ljetni modni dodatak, a iste vam mogu poslužiti i kao remen ili dodatak na torbici. Kod torbi ne pretjerujete, jedna malo veća za plažu i manja za izlazak vam je sasvim dovoljna. Jedan mali tip je da ovu veću za plažu ponesete sa sobom na aerodrom ili u auto, pa ćete tako imati više mjesta u koferu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Jedno od osnovnih pravila travel capsule wardrobe  je i pravilo trojke. Svaki gornji dio trebao bi se moći kombinirati s najmanje tri donja dela, i obrnuto. Ovo omogućava stvaranje više outfita uz minimalan broj komada odjeće. Stoga, sljedeći put kada budete planirali putovanje, razmislite o travel capsule wardrobe metodi i uživajte u bezbrižnom i organiziranom putovanje oslobođenom bilo koje modne dileme. 

Moda