SOI fusion
Instagram //

SOI fusion

Na Ilici na broju 50 se smjestio SOI fusion bar. Nalazi se u sklopu Swanky Monkeyja, tako da vas ne treba buniti isto dvorište i ulaz. Osim što nude vrhunska azijska jela za ručkove i večere, imaju i odličan azijski brunch. Može se kušati svakim danom osim nedjelje od osam do podne, nakon čega počinje priprema za ručak. U ponudi imaju devet jela i cijene se kreću od sedam do devet eura. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOI fusion (@soifusion)

Tako se može probati Hong Kong French tost koji uz pohani tost serviraju slatkim kokosom i pandan kremom. Jelo u kojem kombiniraju slatko i slano je Dutch Baby & Fried Chicken. Također, rade palačinke u pećnici i preko njih stave karaage piletinu i slatki čili umak. Izbor za one koji vole jaja, ali da nisu pripremljena tipično na oko ili omlet, kimchi shakshouka je pravi izbor. Inače, shakshouka je jelo Sjeverne Afrike od jaja poširanih u umaku od rajčice, maslinovog ulja, paprike, luka i češnjaka uz još ostalih začina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOI fusion (@soifusion)

SOI je napravio twist s kimchijem - fermentirano povrće poput kupusa, daikona, mrkve i paprike s đumbirom, čili papričicom, češnjakom ili ljutom paprikom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOI fusion (@soifusion)

Za sve ljubitelje hummusa, u SOIju ga serviraju s naan kruhom i dukkah crumbleom. Dukkah je bliskoistočna i egipatska mješavina oraha, sjemenki i začina. Još jedan klasik s Bliskog istoka je labneh, što je vrsta jogurta (fino procijeđeni sir) koja dolazi s poširanim jajem, chili uljem i sirom. Nisu zaboravili niti na japanski rolani omlet tamakoyaki koji dolazi u obliku rolica. Serviraju ga s bao buns, hrskavom slaninom i sriracha majonezom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PLACe market (@place.market.cro)

 Ako ste voljni probati nešto novo što izlazi van okvira klasičnog bruncha, znate adresu za nadolazeći vikend! 

Lifestyle