Jess Hunt
Instagram //

Jess Hunt

Jagodične kosti lica i obrve su postale najunosniji dijelovi lica, koliko god to morbidno zvučalo. Samo pogled na bilo koji beauty webshop i primijetit ćete poprilično velike sekcije s ova dva proizvoda. Obrve su oduvijek bila fascinacija ove industrije. Samo po njihovom obliku se može shvatiti o kojoj dekadi makeupa je riječ. Od otprilike početka novog desetljeća, riječ laminacija je postala neodvojiva od riječi obrve. Što to uopće znači? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuela Picard Brows & Beauty (@manuela.picard.beauty)

Laminacija obrva je kozmetički tretman kojim se dlačice obrva oblikuju i fiksiraju u željeni položaj. Time se želi postići taj željeni gušći izgled, ali i urednost i definiranost. Postupak uključuje češljanje obrva prema gore ili u željeni smjer (najčešće je to pod malim kutem da se postigne otvorenost lica) nakon čega se nanosi posebna kemijska otopina koja omekšava dlačice i omogućava im da se "laminiraju" u tom položaju. Kada se odredi položaj onda se koristi neutralizator kako bi se fiksirale. Sve se završi hidratantnim tretmanom za zaštitu obrva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuela Picard Brows & Beauty (@manuela.picard.beauty)

Ovaj tretman se radi u kozmetičkim salonima iako ima načina da se napravi kod kuće te traje nekih mjesec do mjesec i pol dana. Međutim, ako ne želite odlaziti u salon, uvijek je tu makeup da uskoči i spasi stvar. Postoje brojne maskare za obrve kojima se može postići isti efekt. Brend Refy influencerice Jess Hunt je jedan od prvih koji je ovakav izgled obrva stavio u fokus i na kraju ga popularizirao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REFY (@refybeauty)

Također, brend Manuela Picard u svom asortimanu ima proizvod Precision Brow Mascara koji vam u samo nekoliko sekundi daje efekt laminacije obrva. Ako niste sigurni je li ovakav look obrva odgovara vašem licu i općenito stilu, sjajno je prvo probati s makeupom jer ga isto tako brzo i uklonite. 

Ljepota