Estee Lalonde
Instagram //

Estee Lalonde

Koenzim Q10 ili poznatiji kao samo Q10 je neophodan za proizvodnju energije u stanicama. Stoga je sasvim logično da njegova količina u tijelu izrazito važna za kožu lica. Nedostatak Q10 može dovesti do opuštanja kože, pojavljivanja bora i takozvanih pjega tj. hiperpigmentacije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Rite Store (@theritestore)

Dermatologica Lisa Pruett je izjavila da je sličan vitaminu C, te se koristi na isti način za neutralizaciju slobodnih radikala. "Prirodno se javlja u svim stanicama u ljudskom tijelu, uključujući kožu i najviši sloj kože, stratum corneum" objasnila je dr. Pruett. Upravo zbog toga, Q10 ima antioksidativna svojstva. Tako štiti stanice od oštećenja što rezultira zdravijom i mladenačkom kožom.

Kolagen je ključan za kožu jer sprječava njezino opuštanje. Koenzim Q10 radi na sintezi elastina i kolagena koji vraćaju strukturu kože. Tako će s vremenom smanjiti bore i male crte po licu. Ako te ovo ljeto zaboravili staviti kremu na lice, pa sada to vidite i osjetite, možda će vam Q10 uskočiti u pomoć. Naime, on smanjuje štetu od sunca koje kože dovesti do oštećenja DNK stanica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Rite Store (@theritestore)

U pravilu, Q10 mogu koristiti svi tipovi kože. Također, nema drugih sastojaka s kojima može izazvati negativnu reakciju na licu. Jedino je redoslijed bitan tako da je preporuka da se nanese prije kreme te se može koristiti u jutarnjoj i noćnoj rutini. Posebno dobro se slaže s aloe verom, otprije spomenutim vitaminom C, vitaminom B3 i slavnom hijaluronskom kiselinom. 

Ljepota