Sasha Mei
Instagram //

Sasha Mei

Nakon što smo otpetljali klupko po čemu se razliku retinol i retinal, na red dolazi bakuchiol. To je biljni sastojak dobiven iz sjemenki biljke Babchi (Psoralea corylifolia) i poznat je kao prirodna alternativa retinolu. Iako djeluje slično retinolu, bakuchiol je nježniji za kožu i manje iritira, što ga čini idealnim izborom za osobe s osjetljivom kožom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Bakuchiol potiče proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost i čvrstoću kože. Također smanjuje hiperpigmentacije i tamne mrlje, dajući koži ujednačen izgled. Ima antibakterijske i protuupalna djelovanja te je zbog toga koristan za osobe čija je koža sklona aknama. To čini smanjivanjem upala, ali ne trebate se bojati jer neće isušiti vašu kožu. Nadalje, ima antioksidativna svojstva te pomaže kod oštećenja koja čine slobodni radikali. To je ono što kožu čini umornom i pomalo sivom, jer slobodni radikali, najjednostavnije rečeno, oštećuju DNK stanice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Bakuchiol je pogodan za sve tipove kože, posebno za one koji imaju osjetljivu kožu ili ne podnose retinol. Zbog svoje nježnosti, može se koristiti i tijekom dana, jer za razliku od retinola ne uzrokuje fotosenzitivnost. Može se koristiti u serumu, kremi ili ulju i često se kombinira s drugim hidratantnim i antioksidativnim sastojcima. Isto tako nije važno je li ga koristite u jutarnjoj ili noćnoj rutini. Odličan je odabir za sve one čija koža ne podnosi retinol, jer može dovesti do iritacija, crvenila, žarenja, svrbeži. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Shea (@rachelshea_)

Elle izbor

Ljepota